Підбирати алкоголь на Новий рік варто з розумом, адже від цього залежатиме ваше самопочуття зранку. Лікар дієтолог Людмила Бабич розповіла, яке спиртне менш шкідливе, а від чого краще відмовитися взагалі.

За її словами, краще одразу вирішити, який саме напій питимете, щоб не змішувати його з іншими. Найменше шкоди вашому організму принесе якісна горілка. Експерт радить не зупиняти свій вибір на пшеничних або фруктових настоянках.

Але існує суттєвий мінус – якщо ви вживаєте горілку, то від традиційного келиха шампанського в 00:00 варто відмовитися. Якщо ви змішаєте ці два спиртні напої, то зранку можете потерпати від сильного головного болю.

Не радить дієтолог віскі та коньяк – вони зовсім не пасують до такої події, адже пити їх треба повільно, смакуючи, а на Новий рік так не вийде.

Якщо вам більше до душі вино, то варто заздалегідь обрати певний сорт, який ви зможете смакувати усю ніч. Змінювати біле на червоне категорично не рекомендується.

Найбільш шкідливим серед традиційних напоїв експерт називає шампанське: саме воно швидше від інших викликає сп'яніння та головний біль. Фахівець розповіла, що вся справа у "бульбашках". Вони пришвидшують процес всмоктування алкоголю у кров. На голодний шлунок пити його не рекомендується взагалі. Розповідає Голос.ua.

pic