Прийдешній 2017 рік стане роком Вогняного Півня, та щоб удача і достаток вас супроводжували круглий рік, варто догодити його господарю як слід.

Порада: купуючи інгредієнти для свята на новий рік, віддавайте перевагу продуктам червоного і оранжевого кольору, а також продуктів, колір яких присутній у природному кольорі птахів. Наприклад, чудово підходять для свята закуски, де присутні червоні помідори, перець, морква, яблука, редис.

Не рекомендується в рік Півня присутність на столі закуски з птиці. Закуски до новорічного столу 2017 можна подати як холодні, так і гарячі. Для різноманітності не варто обмежуватися одним видом страв.

Рафаелки з оливок

Любителям оливок доведеться за смаком оригінальна закуска.

Інгредієнти:

Оливки без кісточок;

волоський горіх;

100 г сиру;

часник;

майонез;

крабові палички.

Рецепт:

Розріжте навпіл оливки і в кожну половинку покладіть по шматочку волоського горіха. Потріть на тертці сир, часник, змішайте їх і додайте майонез за смаком. З'єднайте частини горішка і обваляйте їх в заготовленій майонезній масі. Крабові палички дрібно наріжте і обваляйте в них горішки.

Сирний рулет з сьомги



pic

Інгредієнти:

500 г не дуже солоної сьомги в скибочках;

сир вершковий;

2 шт. червоного перцю;

2 ст. л. солодкого хрону;

кріп свіжий.

Приготування:

Скибочки риби викладіть на плівку так, щоб вони краями стосувалися один одного. Натріть сир і змішайте його з хріном і дрібно нарізаним кропом. Промажте отриманою сумішшю сьомгу, шар має бути досить товстим. Наріжте перець тонкими смугами і розкладіть на рибі поверх сирної суміші. Поверніть рибу в рулет, туго перев'яжіть його плівкою і залиште в холодильнику на кілька годин. Готову страву до новорічного свята наріжте кружечками.

Міні-шашлики з креветок



pic

Інгредієнти:

200 г креветок без панцира;

75 г солодкого перцю;

1 цибулина;

1 помідор;

1 лимон (для прикраси блюда);

соєвий соус;

маслини;

базилік;

листя салату для прикраси;

сіль і приправи.

Рецепт приготування закуски:

Приправте креветки і смажте до готовності. Наріжте перець та інші овочі великими кубиками і заправте їх соєвим соусом. Залиште маринуватися на 40 хвилин. Покладіть підготовлені овочі на грилі і запечіть їх до м'якості. Нанизайте, чергуючи, креветки й овочі на шпажки. Гарячі міні-шашлики подавайте до столу на новий рік, прикрасивши їх листям салату.

Рулетики з бекону



pic

<агатьом подобаються рулетики з бекону або копченої яловичини. Скибочки тонко порізаного м'яса згортають в трубочку і начиняють тертим сиром з майонезом і часником.

Щоб закуска не розвалилася, треба наколоти на шпажку або зубочистку, за бажанням прикрасити виноградиной. Час приготування – близько 15 хвилин.

Сирна закуска на чіпсах



pic

Інгредієнти

100 гр. напівтвердого або твердого сиру

300 гр. помідорів

2 зубчики часнику

1 пучок зелені

2-3 ст.л. майонезу

1 пачка картопляних чіпсів

1 баночка маслини і оливки для прикраси

Спосіб приготування

Так як чіпси можуть розмокнути, радимо начинку викладати безпосередньо перед подачею на стіл, або начинку викласти в салатницю, поруч покласти чіпси. Гості, за бажанням, можуть самі викладати начинку на чіпси. Начинку можна приготувати будь-яку, за смаком. Помідори дрібно нарізати. Якщо помідори дуже соковиті, сік злити. Зелень дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці. Змішати сир, помідори, зелень. Додати видавлений часник. Додати майонез, перемішати. Отриману масу викласти на чіпси. Прикрасити маслинами.