У новорічну ніч має бути все ідеально: красива зачіска, святковий макіяж, чарівна ялинка і багатий стіл зі смачними стравами. І, звичайно, на святковому столі мають бути присутні різноманітні салати, адже без цих улюблених страв ніяк не обійтися.

Новорічний салат «Мавпа»

Щоб приготувати салат Мавпа до Новорічного столу 2016, знадобиться зовсім небагато кулінарної майстерності і набагато більше фантазії.

Наступний Новий рік – Рік Вогняної Мавпи. Приготуйте такий салатик з продуктів, які любить мавпочка. Оформіть його у формі мордочки мавпочки – і щасливого Нового року!

Інгредієнти:

філе куряче – 500 г; цибуля ріпчаста – 100 г; яйце куряче – 3 шт.; сир твердий – 125 г; яблуко – 200 г; майонез – 3-4 ст. л.; маслини – 2-3 шт.; горіхи волоські – 1-2 ч. л.; сіль – за смаком; перець чорний – за смаком.

Приготування новорічного салату “Мавпа”:

Приготувати продукти. Залити дрібно нарізану цибулю окропом і залишити на кілька хвилин. Зварити яйця і нарізати дрібними кубиками. Зварити куряче філе і теж порізати дрібними кубиками. З цибулі злити воду. Додати в салатник філе і цибулю. Очистити від шкірки і насіння яблуко. Натерти яблуко на грубій тертці. Додати в салат. Сир (100 г) натерти на грубій тертці. Викласти в салатник до решти інгредієнтів. Додати за смаком сіль, перець і майонез. Добре перемішати. На великій тарілці викласти салат у формі мордочки мавпочки. Контур вух і мордочки викласти тонко нарізаними смужками маслин. Волоські горіхи подрібнити і викласти з них чубчик. З дрібно натертого сиру, що залишився, зробити вушка і мордочку. З половинок маслин зробити очі і ніс, вії. Готово!



pic

Салат «Соснова шишка»

Цей салатик приверне увагу гостей своїм святковим новорічним оформленням, а підкорить – прекрасним смаком. Вам знадобляться такі інгредієнти для приготування страви: м’ясо (копчене), картопля, яйця, цибуля, майонез. Для маринаду потрібно оцет, сіль і цукор, а для прикраси – мигдаль і кілька гілочок розмарину або кропу. Яйця і картоплю відварити, почистити і натерти. Терті яйця змішати з майонезом. М’ясо порізати, цибулю нашаткувати і замаринувати, а мигдаль підсушити. Викладати салат необхідно шарами у вигляді шишок: картопля, м’ясо і цибулю. Кожен шар змазуємо тонким шаром майонезу. Покриваємо салат сумішшю тертих яєць і майонезу, прикрашаємо мигдалем у вигляді лусочок шишки. На тарілку до «шишок» кладемо зелень у вигляді соснової гілки. Все, салат готовий до подачі.



pic

Новорічний салат «Годинник»

Ця страва – прекрасна ідея для новорічного салату 2016. Дуже символічне оформлення, ситність і апетитність не залишаться непоміченими вашими гостями. Для приготування страви потрібно: картопля, копчена курка, перепелині і курячі яйця, цибуля, морква, мариновані огірки, а також сіль, перець, майонез і рослинне масло. Яйця, моркву і картоплю відварити. Морква (частину моркви залишити для прикраси) і картоплю почистити і натерти на тертку. Також натерти огірки. Курку нарізати соломкою, а цибулю – півкільцями і обсмажити на рослинному маслі. Яйця почистити. Курячі яйця розділити на білок і жовток і натерти окремо, а перепелині – нарізати уздовж навпіл. Коли всі інгредієнти підготовлені, можна переходити до складання салату. Взяти велике плоске блюдо і викласти на нього шар картоплі. Всі шари, крім цибульного і огіркового потрібно змащувати майонезом. На картоплю кладемо огірок, потім йде курка, цибуля і морква. Зверху посипається салат жовтком, а бокову частину прикрашаємо білком. По колу викласти половинки перепелиних яєць, з моркви вирізати цифри і покласти зверху на яйця. Гарний і смачний салат готовий!



pic

Новорічний салат «Ялинка»

Така смачна і ошатна ялинка на столі створить особливу новорічну атмосферу і підніме вам настрій. Готується цей салат з простих і всім доступних інгредієнтів, а саме: картоплі, кислих огірків, курячих яєць, моркви, курятини і кислих яблук. А заправляється майонезом. Для прикраси потрібно кріп, зерна граната і помідор. Картоплю і моркву зварити, остудити, почистити і нарізати як на «Олів’є». До нарізаних овочів додати подрібнені огірки і куряче яйце (зварене). Яблука почистити і нарізати кубиком, курячу грудку відварити і також нарізати. Додати курку і яблуко до решти інгредієнтів, за бажанням покласти нарізану цибулю-порей і заправити майонезом. Довести до бажаного смаку сіллю і спеціями. Викласти салат у вигляді гірки, увіткнути дерев’яну шпажку посередині. Бока салату обкласти кропом. Прикрасити зернами граната, верхівку зробити з помідора.



pic

Новорічний салат “Вінок”

Для приготування цього смачного салату, вам знадобляться:

300 г грибів (шампіньйони); банка консервованої кукурудзи; 120 г сиру твердих сортів; 250 г шинки; зубчик часнику; майонез; пучок свіжої петрушки; половина морквини; 1 болгарський перець, жовтий; 4 маслини; сіль та перець.

Підготуємо інгредієнти:

Шампіньйони відварити в підсоленій воді. Шинку та гриби нарізати кубиками або соломкою. Сир натерти. З’єднати в мисці шинку, шампіньйони кукурудзу (попередньо злити рідину) та сир. Додаємо сіль та перець за смаком та подрібнений часник. Заправляємо салат майонезом, перемішуємо. Тепер починається найцікавіший етап – перетворення звичайного салату в «вінок». Для цього нам знадобиться форма для випічки. Її потрібно поставити на тарілку, а по центру поставити стакан або банку. Між банкою і формою викладаємо салат і добре утрамбовуємо, щоб він тримав форму. Можна поставити салат на деякий час в холодильник. Спочатку прибираємо стакан, потім кільце для випічки. Підправляємо форму салату, якщо це необхідно.

Тепер візьмемось за прикрашання. Петрушку помити і просушити, листочками прикрашаємо вінок, не жаліючи зелені. За бажанням можна додати кріп, базилік або руколу. Моркву почистити і нарізати тоненькими смужками. Болгарський перець нарізаємо смужками та кружечками. Маслини розрізаємо на половинки. Прикрашаємо салат. З моркви викладаємо бант, прикрашаємо його маслинами та краплями майонезу.



pic

Веселого та смачного Нового року, любі наші читачі.

Джерело: Коліжанка