Довго не могла придумати заголовку для цього блогу…. Але не в тому проблема… 1 жовтня я мимоволі стала свідком жахливої картини. На стадіоні «Авангард» проводилась спартакіада школярів Рівного з легкої атлетики.

Початок заходу запланований був на 13-00. Саме з цього часу понад півтисячі дітей мали захистити честь школи та продемонструвати свої спортивні таланти. Близько 15-00 повболівати прийшла і я. Але картина мене вразила – в холодний вітряний день на трибунах сиділи померзлі школярі. Забіги відбувалися з проміжком у 15 хвилин. Дітвора у шортах, спортивних костюмах і з посинілими носами чекали своєї черги.

На той момент, коли я прийшла – лише закінчилися забіги етсафети і почали бігти 100м. А ще заплановано було три дисципліни. Найгірш прийшлось хлопцям, що мали бігти 1,5 км. Дехто з них прийшов на 13-00 вчасно і сидів чекав своєї черги на вітрі на стільчиках на трибуні. Мерзли і усі інші. Ви уявляєте цю картину? І це організація наших міських освітян!

Добре, що певну кількість дітей поховали в підсобних приміщеннях стадіону, і то їх можна хіба що катакомбами назвати…. Усі ж інші сиділи слухняно на холоді і чекали своєї черги… Які результати вони могли показати і який це до біса спорт?

Дякувати Богу, що управління освіти почали засипати дзвінками обурені батьки і змагання припинили. Але це просто жах…

Цікаво, що жоден із ЗМІ Рівного не описав цього всього жаху і жоден журналіст не спробував уявити, як було тим дітям, як було їм сидіти в ту пору на трибунах стільки часу…

Мені шкода, що у нас так буває… Мені шкода цих діток і бажаю їм терпіння і здоров’я… Сподіваюсь ніхто не захворіє. І наступного разу чиновники думатимуть не про те, як давати журналістам класні інтерв’ю, а озирнуться на ці дитячі обличчя, які достойно продемонстрували свою відданість спорту і своїм навчальним закладам…