Цілком зрозуміле обурення тамтешнього населення. Цілком виправдані мітинги країною! Повинно щось змінитись.

Принаймні цього б дуже хотілося... Коли один з телеканалів показав фото дівчини, саме до страшної трагедії, мене наче облили холодною водою... яка ж вона красуня... Не заслуговує ніхто таких знущань!!!

Я думаю, що в першу чергу має змінитися ставлення до служби у правоохоронних органах. Це має стати престижно, елітно та високооплачувано. Зараховувати до лав правоохоронців мають кращих з кращих. Це мають бути спортивні та фізичнопідготовлені чоловіки з високими балами за навчання та коефіцієнтом IQ. Навіть, якщо він стоятиме з щитом на мітингу, або посеред ночі заспокоюватиме нетверезого порушника громадського порядку. Неважливо, де і ким міліціонер служитиме! Вимоги до усіх повинні бути однакові.

А от зарплати теж мають бути вищими! А ще для заохочення правоохоронцям варто видавати житло, можливо, і автомобілі. Соцпакет має бути переповнений. Щоб брати хабарі було страшно та нерозумно. А за корупцію відсторонювати від служби та на кілька поколінь забороняти нащадкам такого хабарника вступати на службу у міліцію. Можливо, тоді він подумає, якщо не про сьогодні, то про завтра і долю своїх дітей.

Можливо, це радикально, і наші любі урядовці скажуть, що немає на це грошей, але лише так ми чогось досягнемо. Лише тоді міліція стане нашим другом. Тоді зміниться cтавлення. І ми не боятимемось людей у погонах, як сьогодні.

У мене досі кров холоне, коли іду і десь поруч приторможує авто ППС. Ніколи не забуду, як у Рівному, працівники цієї служби намагалися затягнути у машину дівчину. А скільки таких випадків пригадали мої знайомі, коли ми обговорювали ситуацію у Врадіївці. Мабуть, там, у людей, просто лопнуло тепіння. Мовчати більше немає сил. Міліція не повинна себе так поводити. У мене є чимало знайомих правоохоронців, яким соромно за поведінку своїх колег. І мені соромно! Нас вони мали б охороняти.

А я боюсь молодих хлопців з середньою освітою і купою особистих проблем та труднощів з жінками, котрому дають автомат, авто і він чіпляється до дівчат на вулиці. Я боюсь. А ще більше боюсь таких, котрих виганяють з міліції і вони стають злочинцями. Як сказав нещодавно з телеекрану один столичний психіатр: більшість маньяків - це колишні правоохоронці. Мені страшно. Мені страшно за себе, рідних і близьких. Тому давайте не боятися, а просто не брати таких до міліції .Відбір до лав правоохоронців має бути у мільйон раз суворішим за митний контроль на ізраїльських авіалініях. Охороняти нас мають найдостойніші.

Я вважаю прийшов час до реформи. І досить масштабної.