Традиційно він розпочався зі святкової ходи багатотисячного колективу Рівненського палацу дітей та молоді.

Ось так- веселі та озброєні посмішками й хорошим настроєм розпочали 16 благодійний марафон "З вірою в майбутнє" вихованці рівненського палацу дітей та молоді. На Майдані незалежності вони вишукувалися для історичної миті - посвяти трьох своїх однопалацників в учасники марафону. Андрій Нетсеренко, Яна Семеренко та Катерина Тимчик відтепер стали повноправними учасниками традиційного педеемівського дійства, яке вже 16 років вчить рівнян відкривати серця для благодійності а дітям дає шанс на підтримку.

Ірина Первушевска та увесь педагогічний склад палацу впевнені, що така марафонська підтримка і дітей палацу і самих рівнян дає учасникам марафону великий заряд енергії та віри у те. що світ таки може бути кращим.

Голуби як символі віри та надії в небі, а на землі - енергія та радість, танцювальний флеш-моб педеемівців на Майдані Незалежності.

Дітей не стримати і вже за декілька хвилин на майдані танцюють усі. Під гімн Палацу.

Педеемівці щиро запрошують усіх рівнян прийти на заходи марафону та допомогти своїми благодійними внесками талановитим дітям міста. Які вірять не лише у власні сили але й товариську підтримку.