Осінній одяг для дітей, як, в принципі, і весь інший, повинен бути якісним та безпечним.

Якісний демісезонний дитячий комбінезон збереже свій новий вигляд і прослужить набагато довше, і вам не доведеться купувати на осінь один, а на весну інший.

Він повинен захищати його від вітру і холоду, бути непромокаючим на випадок дощу, що восени часто трапляється. Також осінній одяг має бути зшитий з дихаючих натуральних тканин, що не дозволить дитині спітніти і застудитися.

А зараз ми більш детально розглянемо, який осінній одяг найбільше підходить дітям різних вікових категорій, починаючи від народження. Який наповнювач вибрати, щоб малюку було тепло і комфортно?

Осінній конверт для новонародженого

Діткам, які народяться в кінці літа або восени, кращим варіантом будуть конверти для новонароджених. Вони повинні бути утепленими, простими у використанні, з невеликою кількістю застібок. Краще вибирати конверти на липучках, це дозволить вам швидко одягнути або роздягнути дитину.

Для 5-8 місячного малюка більше підійде комбінезон-спальник – в якому є Осінній комбінезон для дитини 1 рокуелементи і конверта (суцільний простір для ніжок) і комбінезона (рукави для рук). Можна відразу купити комбінезон трансформер, який спочатку використовувати як спальник, а коли малюк трохи підросте – як комбінезон.

Осінній комбінезон для дитини 1 року

Якщо ви вибираєте дитячий комбінезон на осінь для грудної дитини, найкраще брати на синтепоні або подібних йому сучасних аналогах. Він досить теплий (можна одягати до -10° С) і легкий, що дозволить маляті вільно рухатися. Залежно від погодних умов, для яких ви купуєте комбінезон, синтепон в ньому може бути одно-, дво-, або навіть тришаровим.

Дитячий напівкомбінезон

Для дитини 2-5 років відмінно підійде на осінь дитячий напівкомбінезон, який складається з двох частин: окремої куртки і високих штанів на лямках, які додатково прикривають груди і спинку малюка під курткою.

При виборі важливо звернути увагу на наступне:

— непромокаюча тканина, що не тільки захистить дитину від вологи, але і буде легше пратися. — резинки на рукавах і штанах – захистять від попадання води і снігу; великий капюшон, щоб міг вільно одягатися на шапку, краще такий, що відстібається, і з липучкою спереду; — утеплювач – найкраще двошаровий синтепон – теплий, легкий, не зсідається, легко переться.

Осіння дитяча куртка і штани для дитини шкільного віку

Дитина підросла, пішла до школи, прийшов час розпрощатися з комбінезонами і купити дитячу куртку на осінь. При покупці потрібно звернути увагу на:

— довжину, вона повинна прикривати попу дитини, це захистить її від вітру і холоду; — наявність підкладки, яка відстібається – зручно при чищенні і можна використовувати при різних погодних умовах.

Дитячі штани на осінь, які ви будете одягати разом з курткою, повинні бути утепленими і з високою спинкою – що послужить ще одним додатковим захистом від небажаної застуди.

Дитячі осінні шапки, шарфи, светри, рукавички

Кожній дитині, крім верхньої осіннього одягу, необхідно багато іншого – светри, джемпери,дитячі осінні шапки сорочки, штани, колготки, шапки, шкарпетки, рукавички. Основні вимоги, як завжди, це якість, зручність, безпека. Віддавайте перевагу натуральним тканинам, вони найбільш приємні до тіла. Під кофти завжди одягайте футболку, майку або бодік. Дитячий одяг має легко одягатися і зніматися, мати мінімальну кількість декоративних елементів.

При покупці дитячої шапки на осінь потрібно вибирати таку, щоб щільно прилягала до голови, але і в той же час забезпечувала гарну терморегуляцію, щоб дитині не було ні жарко, ні холодно.

Осіннє дитяче взуття

Асортимент якісного дитячого взуття на осінь зараз дуже різноманітний:

— взуття з натуральної шкіри; — мембранне взуття; — сноубутси; — гумові чоботи.

Але незважаючи на те, якому виду ви віддасте перевагу, завжди потрібно пам'ятати основні вимоги до дитячого взуття:

— розмір взуття повинен відповідати нозі дитини, в крайньому випадку бути більше тільки на один розмір; — наявність супінатора і низького каблука дуже важливо для правильного формування стопи дитини; — товста підошва краще зберігає тепло і вберігає ніжки малюка від промокання, а жорстка і еластична забезпечує зручність і комфорт при ходьбі; — з застібок для дитини зручніше блискавки і липучки, ніж шнурки.

Також не забувайте про можливість використовувати утеплені устілки.