Для внутрішньо переміщених осіб створили пам’ятку, щодо отримання медичної допомоги. Про це повідомили в Рівненській міській раді.

Пам’ятка для внутрішньо переміщених осіб, щодо надання медичної допомоги в КНП "Центрі первинної медико-санітарної допомоги "Центральний" РМР.

  • Пацієнт при виникненні потреби має звернутися в медичний заклад за наданням медичної допомоги. Номери телефонів реєстратури КНП "ЦПМСД "Центральний" РМР: 0678191690; 0638191690; 0507191690.
  • В разі повторного звернення пацієнту рекомендується укласти декларацію з сімейним лікарем.
  • Сімейний лікар при необхідності призначає лікування та лікарські препарати. Отримати безкоштовно лікарські препарати пацієнт може лише з числа наявних у закладі. Перелік наявних лікарських препаратів мають сімейні лікарі.
  • Пацієнт звертається в кабінеті 119 за адресою: м. Рівне, вул. Драгоманова,7 з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 16:00 за видачею безкоштовних медичних препаратів лише при наявності призначення сімейного лікаря або лікаря спеціаліста.
  • Якщо пацієнт отримав призначення на безкоштовні лікарські препарати від лікарів інших медичних закладів м. Рівного він звертається в КНП "ЦПМСД "Центральний" РМР за адресою: м. Рівне, вул. Драгоманова,7 з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 16:00 в кабінет № 119. Безкоштовні медичні препарати видаються лише при наявності призначення сімейного лікаря або лікаря спеціаліста та наявності лікарського препарату в закладі.
  • Пацієнти з хронічними захворюваннями (цукровий діабет, гіпертонічна хвороба, бронхіальна астма) можуть отримати лікарські препарати за програмою "Доступні ліки" в аптеках міста після попереднього звернення до сімейного лікаря та виписки електронного рецепту.

Читайте також: Чи корисний часник для профілактики вірусних інфекцій та боротьби з вірусами?