Не вистачає кадрів. У Рівному шукають водіїв на міські маршрути. У профільному управлінні кажуть, проблема не нова - втім, загострилась через повномасштабну війну. Адже чимало водіїв мобілізувались до лав Збройних Сил України. Тому шукають заміну. Які вимоги до кандидатів, умови праці та заробітна плата - дізнавався Дмитро Тригубець.

Микола - водій великогабаритного автобусу на маршруті під номером один. Розповідає, про свій робочий день. Та чому на його думку у місті проблема з водіями громадського транспорту.

Його колега Олександр працює на 47 маршруті. Називає і ще одну причину - чому у обласному центрі не вистачає кадрів, серед водіїв громадського транспорту.

Відсутність кадрів - впливає на роботу транспортної галузі. Про це кажуть рівняни. Серед головних проблем: ввечері помітно меншає транспорту.

В профільному управлінні кажуть, проблема з водіями з'явилась не сьогодні. Спочатку останні почали влаштовуватись на роботу закордоном. Пізніше свої корективи в роботу транспортної галузі внесла пандемія коронавірусу. Потім - повномасштабна війна. Про умови роботи та заробітну плату розповів начальник управління транспорту - Василь Сливка.

Додав, планують спільно з центром зайнятості організувати курс навчання водіїв громадського транспорту. Якщо раніше, аби працювати на міському маршруті, потрібен був стаж. Нині, через брак кадрів єдиною важливою вимогою є наявність водійського посвідчення категорії "D". Усі деталі стосовно можливого працевлаштування - можна дізнатись у департаменті інфраструктури та благоустрою.

 Читайте також: У Рівному ювенальні поліцейські роздали маленьким пішоходам незвичні флікери