На Рівненщину переїхали більше 20 підприємств із постраждалих від війни регіонів. Серед них і кавові компанії. Одна з них перевезла з Київщини у Рівне виробництво, складські запаси і планують розвивати тут бізнес. Про деталі роботи, далі у сюжеті.

З Гостомеля та Києва до Рівного. Кавова компанія, яка займається імпортом зерна від фермерів з Південної Америки та Африки - вже у нашому регіоні. Виробничі потужності релоковані на Рівненщину. Вони дозволяють обсмажити до 100 тонн кави в місяць.

Компанія готова надавати робочі місця: як жителям нашої області, так і внутрішньо-переміщеним особам. На виробничому підприємстві займаються дослідженням зерна, та профілем його обсмаження: кожен сорт фермерських зерен потребує індивідуального алгоритму. Директор передислокованого до нашої області виробничого підприємства розповідає: працюють не тільки з преміальними сегментами ринку кави, а й з комерційними, орієнтованими на поставки до цілих мереж супермаркетів.

Де виробник, там і продавець. Відтепер у Рівному працює чотири кав'ярні цього підприємства. Залучили і місцевий бізнес: від виробників меблів та посуду до постачальників солодощів та молочних продуктів. Пропонують високоякісну фермерську каву, унікальне какао, чай та власну випічку.

Саме тут, планують розпочати навчання мистецтву кавоваріння. Як для вимушених переселенців так і для рівнян, що дозволить відразу працевлаштувати охочих та створити нові робочі місця.

До слова, на сьогодні ще більше 200 підприємств зі сходу та центру України зацікавлені у переїзді на Рівненщину

Читайте також: Родина, яка потрапила на обкладинку журналу Time, оселилась у Рівному: історія евакуації переселенців з Ірпеня (ВІДЕО)