Бажаєте, щоб ваш день був вдалим? Тоді, потрібно правильно його починати.

 Підприємець і блогер Бенджамін Харді розповів, як планувати перші ранкові години, щоб кожен день був вдалим та продуктивним.

1. Підготуйтеся з вечора
 
Не займайтеся тим, що викликає стрес. У напружених ситуаціях виділяється гормон кортизол, який не дасть вам заснути. Замість цього займіться чимось розслаблюючим і пам'ятайте про прості правила:
 
Не користуйтеся гаджетами принаймні за годину до сну.
 
Переведіть телефон в режим польоту.
 
Намагайтеся не думати про роботу. Рішення часто приходять в голову, коли ви розслаблені.
 
Проведіть час з близькими.
 
Створіть відповідні умови для сну.
 
2. Спіть більше семи годин
 
За даними досліджень Американського національного фонду з проблем сну, коли ми регулярно висипаємося, поліпшуються пам'ять, спритність і увага, знижуються запалення, стрес і ризик депресії, зростає тривалість життя.
 
Якщо ви висипаєтеся і дбаєте про свій організм, вам не знадобиться кофеїн та інші стимулятори. Здебільшого ми вживаємо їх через робочий графік з 8 до 17 годин, постійних недосипів.
 
3. Прокидайтеся тоді, коли пообіцяли собі
 
Як сказав американський мислитель Ральф Уолдо Емерсон, довіра до самого себе - головний секрет успіху. А впевненість у собі виникає, коли ви робите те, що собі пообіцяли.
 
Перша обіцянка з ранку - встати в задуманий час, направить весь день в позитивне русло.
 
4. Відразу змініть обстановку
 
Вийдіть на вулицю або хоча б підіть із спальні в іншу кімнату. Так ви підбадьоритеся. Проста зміна обстановки заряджає енергією, тому що наш мозок любить все нове.
 
5. Помедитуйте і запишіть свої цілі
 
Ранок - ідеальна пора, щоб обміркувати бажане майбутнє. В цей час ваш мозок налаштований на творчість. Займіться медитацією, а потім візуалізуйте свої цілі. Уявіть, яким хочете бачити своє життя.
 
Запишіть свої цілі і крайній термін їх досягнення, а також ціну, яку доведеться за них заплатити. Як говорив мільярдер Гарольд Хант, для того щоб досягти успіху, потрібно дві речі. Перша: вирішити, чого саме вам хочеться. Більшість людей ніколи цього не роблять. Друга: визначте ціну, яку вам доведеться заплатити, а потім сповнені рішучості зробіть це.

6. Займіться спортом і послухайте щось корисне
 
Тренуйтеся в спортзалі або просто ходіть пішки. При цьому включайте аудіокниги, подкасти або надихаючу музику. Рух вас підбадьорить, мозок стане працювати краще.

7. З'їжте продукти, корисні для мозку
 
Горіхи і насіння. У них багато вітаміну E, а він підтримує когнітивні здібності.
Авокадо. Містить мононенасичені жирні кислоти, які покращують кровообіг. До того ж авокадо допомагає знизити кров'яний тиск, що теж корисно для здоров'я мозку.
 
Буряк. Вміщені в ньому антиоксиданти захищають від раку, а нітрати поліпшують мозковий кровообіг.
 
Чорниця. У ній дуже багато антиоксидантів, вітамінів C і K, клітковини. Завдяки високому вмісту галової кислоти чорниця захищає мозок від стресу і руйнування.
 
Курячий бульйон. Це найкраща страва для того, щоб привести в норму кишечник. Що міститься в ньому у великих кількостях колаген знімає запалення, а корисні амінокислоти підтримують імунітет і поліпшують пам'ять.
 
Кокосова олія. Пригнічує запальні процеси, підтримує пам'ять і бореться з шкідливими бактеріями в кишечнику.
 
Куркума. Покращує мозковий споживання кисню. Ви будете ясно мислити і краще обробляти інформацію.

8. Зробіть важливу роботу або складну справу
 
Як сказав Марк Твен, якщо з'їсти з ранку живу жабу, протягом дня з вами вже не станеться нічого гіршого. Зробіть складну справа, поки інші тільки протирають очі.
Якщо хочете бути успішним, робіть щось для цього. Успіх, як і багатство, не можна заробити - його потрібно створити. Увімкніть творчий настрій і приступайте до роботи.