29 листопада в Україні відбудеться Чорна п'ятниця - міжнародний день розпродажів. Однак в Україні далеко не всі магазини чесно знижують вартість своїх товарів, а деякі навіть користуються Чорною п'ятницею, щоб обдурити своїх покупців. Тому, читайте далі, до яких хитрощів вдаються магазини .

 Переклеєні цінники

У найближчі кілька днів вартість деяких речей може сильно підвищитися, попереджають експерти.
Так магазини готуються до Чорної п'ятниці. До базової ціни товару додається 200-300 гривень, а 23 листопада щедро надають клієнтам знижку на ту ж суму. Виходить, річ продається за початковою ціною без знижок, тому купувати її саме в цей день сенсу немає.
 
Але іноді продавці роблять ще хитріше, пропонуючи в Чорну п'ятницю купити товар нібито по акції за ціною навіть вище, ніж була в попередні дні.
 
Знижки на обрані товари і додаткові умови
 
Великі магазини, філії яких знаходяться в багатьох містах, можуть активно рекламувати акції на свої товари, не згадуючи деякі умови. Зниження ціни може стосуватися лише обраних позицій, а в деяких випадках для отримання знижки вам запропонують купити ще щось по повній вартості.
 
 
Обережно, терміни придатності!
 
Чорна п'ятниця - хороший привід продати товар, який залежався на складах. Вам можуть продати продукт, термін придатності якого ось-ось закінчиться. А в магазинах одягу, як правило, немає великого переліку розмірів.
 
Деякі товари спеціально виготовлені для "чорної п'ятниці"
 
Деякі корпорації спеціально виробляють товари для цього великого дня розпродажів. Ці товари значно поступаються за якістю "звичайним продуктам" тих же корпорацій.