Перед ними тремтять вороги, а подвиги їхні знає увесь світ. У Рівному відзначили 10 річницю від створення легендарного полку "Азов". Вони звільняли Маріуполь у 2014, а у 2022 році стояли до останнього, коли місто перетворювалось на руїну. Більше, далі у сюжеті.

Лідія Семчук матір полеглого азовця Віталія. Її син ще у 2017 році доєднався до формування добровольцем.

Лідія пригадує, хотіла, аби її син спершу навчався в університеті, та у Віталія було інше бачення. Він марив "Азовом".

Нині, Лідія Семчук прийшла до муралу свого сина та ще одного азовця, побратима Віталія - Костянтина Друзя. Тут у Рівному біля стінопису відзначають 10 річницю від створення полку "Азов".

Ольга Степанюк разом з колегами прийшла віддати шану захисникам. Серед її знайомих багато азовців. Жінка каже, потрібно всіляко підтримувати військо.

"Азов" створили 5 травня 2014 року. Тоді у місті Бердянськ патрульна служба міліції особливого призначення сформувала батальйон. Він і отримав легендарну назву, яка нині лякає ворогів та викликає гордість у кожного українця.

Мар'янка, Іловайськ, Маріуполь. Ці та багато інших населених пунктів бійці Азову боронили ціною свого життя. Тоді у 2014 й нині, у час великої війни. Найбільшої слави полк "Азов" здобув саме при захисті Маріуполя та Азовсталі. Бійці формування до останнього тримали оборону міста.

Нині, десятки наших земляків є бійцями "Азову". Вони боронять українську землю від окупантів і захищають незалежність нашої держави.