Годинник
Щоб жити стало простіше, варто спробувати користуватися лише декількома лайфхаками .

 Наприклад, знайти свій оптимальний час для пробудження. Якщо вам потрібно вставати приблизно о 6 годині ранку - і це кожен день дається дуже важко, спробуйте навести будильник на 5:55 або 6:05, 5:50 або 6:10. Кожен день пробуйте новий час, поки не знайдете оптимальний, в який вам буде легше прокидатися. Так ви знайдете свою фазу швидкого сну - під час неї пробудження буде більш легким, а ви будете бадьорим і будете висипатися, навіть якщо встати доведеться ще раніше, ніж зазвичай.

Ось ще кілька дрібниць, застосування яких може полегшити вам життя.
 
1. У неробочий час ставте телефон в режим польоту
 
Часто ми дістаємо смартфон неусвідомлено: начебто хотіли подивитися на час, в результаті відкрили пошту, а потім соцмережі, а звідти перейшли - і ось ви вже півгодини сидите в телефоні, хоча нічого путнього там насправді немає, а навколо вас - є . Якщо ваш телефон буде стояти в режимі польоту, то зависнути в ньому несвідомо не вийде: потрібно буде прийняти рішення, навіщо вам його переводити в звичайний режим і що ви хочете від цього отримати. А значить ризик витратити час даремно значно скоротиться.
 
2. Заведіть собі звичайний будильник
 
Той будильник який вбудований в смартфон, можна легко перенести на півгодини або відключити не прокидаючись. В результаті ви раз по раз встаєте пізніше, ніж було потрібно. Купуйте звичайний будильник і поставте його на такій відстані, щоб потрібно було встати для його виключення. Після того як ви встали, більш імовірно, що ви займетеся запланованими справами.
 
 
3. Тримайте пляшку з водою на видному місці
 
Якщо ви працюєте за столом - то прямо на столі, але в закритому вигляді і на безпечній відстані від комп'ютера. Пляшка буде стимулювати вас пити більше води і наочно показувати, яку частину денної норми ви вже випили. Якщо на видному місці немає води - більша ймовірність, що ви підете за кавою або чаєм, а вони не так корисні, як чиста питна вода. Чим більше ви будете пити - чим частіше доведеться вставати в туалет. А це відмінний шанс розім'ятися, потягнутися і дати очам трохи відпочити.
 
4. Записуйте побажання ваших близьких
 
Часто буває ситуація, коли ми не знаємо, що подарувати на день народження або інше свято навіть найближчим друзям і родичам. Якщо в потрібний час нічого не приходить в голову, вчіться записувати заздалегідь. Напевно ваші близькі періодично говорять про щось, що їм хотілося б. Комусь потрібен новий матрац, хтось мріє про нову сумочку, а хтось - про термобілизну, хтось цікавиться кавоварками, але все ніяк не вибере.
 
Люди постійно розповідають про те, що їм хотілося б купити, які заходи відвідати - головне уважно їх слухати. І відразу записувати, щоб потім не ламати голову над подарунком. Часто це не щось велике і дороге, але дуже бажане. І людина буде приємно здивована, що ви запам'ятали її бажання.
 
5. Складайте список справ в кінці робочого дня
 
Так вам не доведеться починати наступний робочий день з розстановки пріоритетів і витрачати час, щоб згадати, що ви повинні були зробити в першу чергу. План може коригуватися в силу обставин, але він допоможе вам набагато швидше увійти в робочий ритм, а не поринути в нескінченне читання спаму, стрічки соцмереж, перерви на каву і т.д.
 
6. Ставите цілі - ведіть щоденник результатів
 
Якщо результати не записані, а тільки у вас в голові, то досягти бажаної мети набагато важче. Вирішили худнути? Візьміть за правило раз на тиждень записувати вагу, ведіть щоденник харчування, навіть якщо в дієті присутні зриви і порушення. Тільки чесне визнання і фіксація цих фактів допоможе уникнути їх повторення в майбутньому.
 
 
Це ж стосується спроб кинути курити, пити або перестати їсти солодке. Не хочете вести щоденник зі своїми переживаннями і досягненнями - скачайте програму, яка буде хвалити вас за кожен новий день без шкідливої ??звички і мотивувати продовжувати здоровий спосіб життя.
 
Якщо ви займаєтеся спортом - облік результатів та досягнень теж необхідний, щоб мотивувати себе, аналізувати навантаження і ефективність. Вивчайте іноземну мову - регулярно фіксуйте, в яких напрямках просунулися, що нового вивчили. У письмовому вигляді ваші досягнення, виконана робота набагато наочніше, так можна об'єктивно оцінити, наскільки ви наблизилися до мети.

7. Поставте обмеження на користування соцмережами
 
Спеціальний додаток буде нагадувати вам, що пора повернутися з віртуального світу в реальний. Ви можете виправдовуватися, що просто хочете дізнатися новини або робите щось по роботі. Але у кожної діяльності є свій часовий ліміт. Часто, заходячи в інтернет у справах, ми перемикаємося  між посиланнями, фотографіями, розпорошуємося на дрібниці, які забирають наш час, але зовсім нічого не дають у відповідь. А дізнаватися новини все-таки краще з пари-трійки авторитетних видань.