В останню земну дорогу рівняни проведуть Героя Руслана Грицая, який добровольцем став на захист країни від перших днів повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють в Рівненській міській раді.

Руслан Грицай народився 7 листопада 1976 року у Городищі Рівненської області. Закінчив Львівський інститут внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». Після закінчення працював у Рівненському міському відділку поліції на оперативних і керівних посадах карного розшуку. У 2015 році долучився до лав оборонців рідної країни під час антитерористичної операції на сході країни. А згодом обіймав посаду начальника Вараського міського відділу поліції.

 

У нього все горіло в руках, людина величезної енергії, яку завжди спрямовував на підтримку близьких та допомогу друзям. Він дуже цінував своїх друзів, говорив, що родичів треба поважати, а друзів цінувати. Тому завжди біг на допомогу, коли її хтось потребував, - розповідає дружина Героя Оксана.

Та лише служби в поліції Русланові Грицаю було мало. Він горів бажанням захищати свій народ.

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, Руслан не зміг просто залишатися тут. Він завжди хотів бути попереду, у найгарячіших точках, тому залишив у мирному житті пагони полковника поліції та в перші дні березня 2022 пішов добровольцем у Збройні сили України звичайним солдатом, - продовжує дружина.

Несучи службу на Запорізькому напрямку, Руслан, який мав військовий досвід, відверто говорив, що зараз захисникам дуже важко. Що з АТО ці події просто не рівняти, що це небо і земля…

Він служив у бригаді територіальної оборони, на жаль, втратив багато побратимів. Але був відповідальним солдатом, хорошим керівником, тож врешті його призначили командиром роти та дали офіцерське звання, - додає Оксана.

На жаль, 47-річний молодший лейтенант Руслан Грицай, гідно виконавши свій військовий обов’язок, помер 30 квітня 2024 року…

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 4 травня, о 9.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі у Тинному…

Читайте також: Рівнянам мають повернути протирадіаційне укриття по вулиці Соборній