Чиновники змінились, а проблеми залишились. Ще у жовтні 2020 року рівненську музичну школу №1 імені Миколи Лисенка закрили на ремонт. А саме один з корпусів. Оскільки через грибок та тріщини в стінах, займатися там ставало небезпечно для життя. Втім уже після нового року ремонтні роботи припинились. І до цього часу їх ніхто не відновлював. Ольга Мосійчук продовжить.

56 фортепіано, 2 рояля та безліч інших інструментів змушенні припадати пилом в приміщені музичної школи №1. Адже перенести їх, на час ремонту, нікуди.

Саму проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту школи розробили ще у 2016-2017 роках. Тоді на усе, згідно проведених експертиз, потрібно було 11 мільйонів гривень. А зараз, зазначає директор школи, реконструкція потребує ще більших витрат.

І у березні 2020 року на сесії міської ради депутати проголосували за виділення перших півтора мільйона гривень. З яких використати у школі встигли лише трохи більше 200 тисяч. А невикористані кошти повернулися назад у бюджет.

Але от за яку суму депутати проголосують, невідомо. Оскільки лише на 3 управління в бюджеті закладено близько 300 мільйонів гривень. І окрім музичної школи кошти потребують ще понад 120 обєктів у місті.

Але батьки, чиї діти відвідують музичну школу, ще чекати не хочуть.

Поки це приміщення не функціонує, займаються діти у 1 корпусі тиждень з викладачем, а тиждень дистанційно. Оскільки місця аби вмістити усіх учнів школи - не вистачає. І ремонтні роботи, як зазначила заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова триватимуть щонайменше рік.

Читайте також: Скандал навколо купальника: директорка дитсадка на Радивилівщині поновилася на роботі