На Рівненщині директорку дитсадка повернули на роботу. Нагадаємо, 5 років тому вона звільнила виховательку за фото в купальнику. Звинувачення визнали безпідставним. У січні 2019-го звільнили і завідувачку. Після цього Лариса Музика подала в суд і зажадала виплатити їй компенсацію за вимушені прогули. Суд частково задовольнив позов і зобов'язав сільраду відновити її на посаді. Яна Євтушок продовжить.

Нагадаємо, близько п'яти років тому у селі Бугаївка на Рівненщині звільнили виховательку Віту Черешньовську через фото у купальнику в соцмережі. Ще тоді жінка довела в суді, що звільнили її безпідставно. І знову поновилася на роботі. Однак, наступного дня директорка звільнила її за аморальну поведінку. Тож Черешньовська позивається вдруге.

За безпідставне обвинувачення, у січні 2019-го звільнили і директорку закладу. Опісля, завідувачка подала позов до суду, щоб її поновили на роботі. Крім того, вимагала виплатити їй компенсацію за вимушені прогули. Суд позов задовольнив частково та зобов'язав Бугаївську сільську раду поновити Ларису Музику. Нам же вона відмовилась будь що коментувати, посилаючись на зайнятість.

У сільській раді з таким рішенням щодо поновлення директорки не погодилися та подали на апеляцію. Власне, і сам колектив дитсадка просив мерію не приймати жінку на роботу.

На переконання юристів, фото в купальнику не може слугувати підставою для звільнення. Оскільки питання аморальності не закріплено на державному рівні.

Так чи інакше, п'ятирічна епопея досі триває. Засідання за поданою апеляційною скаргою сільської ради відбудеться 28 березня. Навіть якщо Феміда поставить логічну крапку, не гарантовано, що якась зі сторін знову не подасть до суду. 

Читайте також: У Рівному псевдогазовики обікрали двох пенсіонерів на 167 тисяч гривень. Як не стати їх жертвою?