Керівництво єпархії УПЦ МП збирається судитись з двома політиками з Рівненщини. Мовляв, через наклеп. Архієпископ Пимен та секретар Віктор Земляний будуть позиватись до нардепки Соломії Бобровської та колишнього народного депутата Андрія Лозового. За дописи політиків у соцмережах. Які саме, дивіться у сюжеті.

Рівненська єпархія УПЦ МП іде до суду. Архієпископ Пимен та протоієрей Віктор Земляний подають позов на ексдепутата Лозового та нардепку Соломію Бобровську. Про це заявили на своїх офіційних ресурсах. Керуючий єпархією у коментарі повідомив: йому намагаються "пришити" дружбу з СБУ, а Віктору Земляному - співпрацю з ворожими ЗМІ.

Андрій Лозовий і справді на власній сторінці у фейсбук - звернувся до начальника рівненського управління СБУ Тимченка. Назвав Віктора Земяного громадянином РФ, та звинуватив у співпраці з силовиками рф.

Віктор Земляний, якого судили за розповсюдження заборонених творів та розпал релігійної ворожнечі - був частим гостем на телебаченні країни-агресора. Де розповідав про переслідування та гоніння.

Про це у колонці "Українській правді" сьогодні написала нардепка Соломія Бобровська. Наполягає, зараз саме час довести справу до кінця і покарати усіх, хто працював на окупантів. Головною причиною свавілля московського патріархата в України називає покровителів серед топ-посадовців.

Ось ці слова нардепки стали приводом для позову у суд. Керівництво Рівненської єпархії УПЦ МП збирається відстоювати свою честь. 23 листопада під керівництвом Онуфрія, відбувся священний синод УПЦ МП. Одне з цікавих рішень, відновлення власного мироваріння. Миро - спеціальна ароматична олія, для таїнства миропомазання. Якщо ПЦУ бере її з Константинополя, то УПЦ - з Москви. Робили це і під час повномасштабної агресії РФ. Архієпископ Пимен це підтвердив у коментарі. Називає це - атрибутом незалежності їхньої церкви від РПЦ.

Однак чи не послугує це для відводу очей. Насамперед від фактів. СБУ підтвердила інформацію про знайдені на Рівненщині російські рублі. Десятки, якщо не сотні примірників пропагандистської літератури та громадян рф на території культових споруд. Тож чи понесуть відповідальність ті, хто працював на країну-окупанта, після масштабних обшуків, в тому числі і на теренах нашої області.

Читайте також: Невчасний обшук: що СБУ побачила в келіях Чернівецької єпархії УПЦ МП?