Фото - Лівий Берег
СБУ провела перевірки на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

Як повідомляє видання lb.ua за даними своїх джерел, силовики під час обшуку в приміщенні, зайшли до однієї з кімнат під час фізичної близькості Архімандрита Нікіти з хлопцем, що співає у хорі. Йдеться про секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП, архімандрита Нікіту. 

Зокрема, у матеріалі зазначили про кар'єрний ріст секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП( на фото) та його нещодавне призначення синодом на пост єпархіального архієрея Івано-Франківської єпархії.

Такі заходи СБУ - контрдиверсійні. Окрім згаданого інциденту, на території храмів Чернівецько-Буковинської єпархії силовики виявили: документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархії, листування з московськими кураторами, різного роду методички та документація військовослужбовців мо рф.

Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.

Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Нагадаємо, літературу пропагандистського змісту, російські рублі та ікони з патріархом гундяєвим СБУ знайшла і на Рівненщині.

Читайте також: СБУ закликає не скачувати програми із шахрайських розсилок.