Проблеми кровообігу найчастіше пов'язані з варикозним розширенням, з цим явищем частіше стикаються жінки віком старше 35 років, а часом захворювання зустрічається і у сильної статі. Причин, за якими може розвинутися варикоз, досить багато, але більшість з них пов'язані з неправильним способом життя. Часто куріння викликає цю хворобу, але є й інші варіанти. З числа інших причин прояви можуть бути такі: робота, яка вимагає багато стояти на ногах; зайва вага або ожиріння; шкідлива їжа.

Прості рецепти

Часник 


Часник - це непросто продукт, який служить відмінним доповненням до величезної кількості страв, але і можливість запобігти варикозу. Навіть якщо ви його не любите, з нього можна зробити пасту, всього-на-всього подрібнивши зубчики часнику і розбавивши спиртом, після чого отриману суміш потрібно нанести на проблемне місце. У часнику міститься багато корисних мікроелементів, мазати потрібні ділянки їм можна кілька разів на тиждень.

Алоє

Про лікувальні властивості алоє знають багато, але він корисний і при лікуванні варикозу. Для цього досить прикласти рослину до проблемної частини, краще робити це перед сном, а для більшого ефекту можна забезпечити тепло.

Яблучний оцет 


Якщо у вас є яблучний оцет, то і його можна використовувати для лікування. Все просто, достатньо просочити цією речовиною тканину або вату і прикласти до проблемного місця на деякий час або ж легенько втирати оцет.

Рецепт з сумішей декількох інгредієнтів

Щоб отримати дуже дієві ліки можна використовувати відразу: алое; яблучний оцет; моркву. Всі 3 компонента потрібно попередньо подрібнити і змішати в однорідну консистенцію, яку потім втерти в уражену область. Через півгодини все це потрібно ретельно змити водою.

Перець чилі


Перець чилі не тільки гострий, але і він може допомогти впоратися з варикозом, так як сприяє поліпшенню кровообігу. Але якщо для вас він занадто гострий, можна вибрати більш солодкі сорти.

Кінський каштан
Знизити запальний процес вен допоможе кінський каштан, його потрібно всього 50 грам. Все, що потрібно зробити, це прокип'ятити у воді і випити потім отриманий відвар.

Масаж
Допомога в лікуванні варикозу також забезпечить масаж, тільки важливо правильно підібрати масло, для такого масажу підійде:

  • лимонне;
  • лавандове;

Всі ці рецепти дозволять вам полегшити біль і вилікувати варикозне розширення, не виходячи з дому.

Користуйтеся розумно, будьте здорові і щасливі!