Абрикос сприятливо впливає на серцеву та нервову системи, травлення, сповільнює старіння і може посприяти красивій і рівній засмазі. Отже, головні причини включати абрикоси в своє меню і взяти від них максимум користі.

Користь абрикос

Абрикоси - багате джерело антиоксидантів, які забезпечують масштабний захист клітин від пошкоджень вільних радикалів. Фрукт - джерело бета-каротину, вітамінів і флавоноїдів. Такий збірник корисностей дає потужний заряд антиоксидантної властивості: запобігає запаленням, зміцнює імунітет і дає відсіч процесам старіння. Абрикоси роблять позитивний вплив на здоров'я ваших очей: забезпечують профілактику погіршення зору і припиняють вікові зміни очей. Вітаміни, що входять до складу фрукта, прийнято називати вітамінами краси. До них відносяться A, C і E. Саме вони зволожують і живлять шкіру, дарують їй пружність і здорове сяйво. До всього іншого, ці вітаміни не менш корисні для нігтів і волосся, особливо в літній період. Яскраві абрикоси можуть похвалитися двома видами клітковини в своєму складі: розчинної і нерозчинної. Перша відповідає за нормалізацію кислотності шлунка і контроль цукру в крові, а друга підтримує мікрофлору кишечника. Абрикос - джерело калію, важливого для здоров'я нервової системи. Калій також несе відповідальність за пам'ять і працездатність людини.
Шкода абрикосів

Головне джерело проблем ховається в кісточці абрикоса: всередині знаходиться речовина амигдалин, яка в стравоході перетворюється в синильну кислоту. Все це може привести до отруєння. Не варто зловживати абрикосами діабетикам, людям з порушенням обміну речовин, захворюваннями щитовидної залози, при гострій виразці шлунка, панкреатиті і хворобах печінки.