Щоб позбутися від неприємних відчуттів, досить скорегувати своє харчування. Найчастіше причиною дискомфорту в шлунково-кишковому тракті є неправильне харчування і неприємний стан кожна людина відчувала хоча б раз в житті.

Дієтологи  зазначають, що печія - не самостійне захворювання, а симптом. Простіше кажучи, у неї завжди є причина і, звичайно, цю причину потрібно лікувати у гастроентеролога. Відбувається вона тому, що кислий вміст шлунка закидається в стравохід і ви можете відчувати печіння за грудиною, кислий або гіркий присмак у роті. Безумовно, харчування впливає на частоту виникнення печії і є деякі правила, яких варто дотримуватися:
Продукти,які провокують печію. 

Найчастіше це томати, кефір, шоколад, кава, м'ята, цибуля, газовані напої, цитрусові, жирна або гостра їжа, алкоголь. АЛЕ! У вас можуть бути індивідуальні реакції, тому в таких випадках треба вести щоденник харчування і відзначати, на які продукти ви реагуєте. ? краще частіше, але менше. У цій ситуації краще їсти маленькими порціями, але частіше. Останній прийом їжі повинен бути не менше, ніж за 3 години до сну, а також не рекомендується лягати півгодини відразу після прийому їжі. Не рекомендується запивати їжу водою .?? А також: необхідно знизити зайву вагу, якщо у вас є. Бажано кинути палити, тютюн провокує рефлюкс . Уникайте одягу, що здавлює в області талії. ?