Користь кукурудзи досить велика, з цього злаку виготовляється безліч продуктів, в тому числі, різні ліки, лікарські збори і настої.

Корисні властивості кукурудзи:
Кукурудза містить 26 хімічних елементів і дає організму людини величезну кількість поживних речовин. Причому за змістом в зернах вітамінів, мікроелементів і корисних кислот вона значно перевершує всі бобові. Вміщені в кукурудзі пектини покращують травлення. Гіалуронова кислота підтримує роботу головного мозку. Калій та магній із золотих зерен сприяють нормальному обміну речовин, кальцій покращує зубну емаль, а залізо захищає кровоносну систему. Зерна даної культури багаті клітковиною, яка покращує діяльність травної системи. Так само кукурудза насичена сахаридами, органічними кислотами, в тому числі ненасиченими жирними кислотами, а так само сапонінами. Тому вживати її буде корисно для серцево-судинної системи, печінки, нервової системи . Кукурудза буде відмінним засобом для боротьби з хронічною втомою і стресами - досить включити її в свій щоденний раціон. Кукурудза виводить зайву воду з організму, стабілізує рівень цукру в крові, нормалізує травлення, покращує пам'ять, увагу і настрій, зміцнює імунітет. Люди, які активно займаються спортом, також повинні звернути увагу на цей продукт. Кукурудзяний крохмаль бере участь у формуванні м'язового волокна, а вітаміни групи К, В допомагають відновлювати сили після фізичних навантажень.
Кому не можна їсти кукурудзу:

Важливо пам'ятати, що кукурудзу можна не всім. Вам доведеться від неї відмовитися при виразках шлунка або дванадцятипалої кишки. Її не можна їсти тим, у кого проблеми зі згортанням крові або великий ризик утворення тромбів.