Лохину можна по праву назвати одним з найбільш корисних продуктів в світі. Користь лохини полягає у високому вмісті вітамінів С і К. Її рекомендують як протизапальний засіб, що регулює кровотворну функцію і обмін речовин. Лохина допомагає організму засвоювати кальцій, нормалізує роботу жовчного міхура і печінки, сприяє формуванню кісткової і сполучної тканин.

Користь лохини
Вчені з Корнельського університету стверджують: лохина - один з найсильніших антиоксидантів і уповільнює старіння організму. За даними британських дослідників, ця ягода незамінна для людей із захворюваннями серця. Лохина прекрасно справляється зі стрибками тиску і відмінно доповнює "серцеві" препарати. Лохина, на думку дієтологів, відноситься до тієї категорії рідкісних ягід, вживання яких запобігає закупорці судин. Крім вітамінів С і К, ягоди лохини містять цілий ряд життєво важливих вітамінів: провітамін А, каротиноїди, вітаміни В1, В2, Р і РР, аскорбінову кислоту). До складу лохини входять 6 незамінних амінокислот, дубильні речовини, пектини, фарбувальні речовини, клітковина, цукру.
Шкода лохини

Шкода лохини може проявитися при її вживанні у великих кількостях. В цьому випадку лохина може викликати головний біль, нудоту і блювоту. Крім того, надмірна кількість антиоксидантів також може завдати організму шкоди. В даному випадку вони будуть сприяти зменшенню надходження кисню в м'язи, тим самим порушуючи їх функції.