Нектарин не такий простий фрукт, як здається. Яку користь і небезпеку несе південний плід - протипоказання, обмеження.

Кому корисний нектарин 


1. Трудоголікам. Магній спільно з рибофлавіном, фолієвою кислотою, мікроелементами, а особливо з кремнієм, підвищує працездатність і стресостійкість, знімає хронічну втому, підтримує нервову систему.

2. Береже серце і судини. Калій ( «вітамін серця») підтримує роботу міокарда, плюс рослинна клітковина, яка не дає «шкідливому» холестерину відкладатися в судинах, збережуть ритм серця рівним, підтримають роботу судин.
3. Береже суглоби. Сік нектарина сприяє виведенню солей натрію і зайвої рідини. Корисний в профілактиці артриту, коксартрозу, подагри.
4. Підтримує стрункість. Помилкове відчуття ситості дасть клітковина. Мінеральний склад та антиоксиданти сприяють швидшому спалюванню жирів, утилізації продуктів згоряння глюкози. Нектарин часто вноситься дієтологами в програми корекції ваги.
5. Жителям мегаполісу. Вітамін Е як потужний антиоксидант, фолієва кислота, багатий склад мікроелементів захистять організм від негативних факторів несприятливої ??екологічної обстановки великого міста.
Варто внести фрукт в меню при наступних проблемах:
• за рахунок багатого мінерального складу покращує кровотворну функцію, сприяє підвищенню імунітету;
• при гіпертонії - натрій бореться з надлишком солей і рідини в організмі в цілому і в судинах зокрема;
• при проблемах шлунково-кишкового тракту, запорах, дисбактеріозах - пектини не тільки покращують моторику, перистальтику, а й пригнічують патогенну флору, очищають шлунково-кишковий тракт;
• груба нерозчинна клітковина подібно хорошій мітлі вимете з організму шлаки, токсини та інші шкідливі для здоров'я сполуки;
• вміст глюкози, фруктози, антиоксидантів дозволяє говорити про благотворний вплив на роботу головного мозку, про поліпшення пам'яті, збільшення швидкості реакції при перевтомі, вегето-судинної дистонії.
Плід краси: користь для жінок
Користь нектарина взяли на озброєння не тільки дієтологи: для жіночої краси він незамінний.
1. Ударна доза вітамінів А і С сприяє утриманню вологи в організмі в цілому і в шкірі зокрема. Розгладжуються дрібні зморшки, відновлюється здоровий колір обличчя.
2. За рахунок здатності очищати організм, нектарин зберігає і чистоту шкіри - завдяки тим же пектиновим волокнам.
3. Фолієва кислота плюс цинк - знахідка для пишної шевелюри і міцних нігтів. Крім того, «жіночий вітамін« В9 », підтримуючи гормональну функцію, перешкоджає старінню.

Шкода: протипоказання
Виключно корисний фрукт деяким варто виключити з раціону, або включати в гомеопатичної дозі, адже у нектарина є проти покази.

Во-перше, люди,які  страждають діабетом варто задуматися над глікемічним індексом, проконсультуватися з лікарем. При різних типах хвороби показання різні.

По-друге, можлива харчова алергія.

По-третє, які страждають панкреатитом, холециститом, спастичним колітом.