Причини головного болю можуть бути самі різні: стрес, недолік сну, збої в раціоні, тривала робота за комп'ютером і вплив навколишнього середовища. Як би там не було, цей стан нестерпний, а позбутися від болю часто буває дуже складно. Випив жменю таблеток, а результат нульовий? Замість того щоб покладатися на надзвичайно дорогі і не завжди ефективні ліки, спробуй одне з цих простих народних засобів!

Банан
Припиняй нерозважливо викидати шкірку бананів! Це ж справжнє джерело корисних для людського організму речовин. Виявляється, бананова шкірка, прикладена до лобової частини голови на 20-30 хвилин, здатна позбавити від головного болю. 

Імбир
Корінь імбиру має відмінні протизапальні властивості, тим самим допомагаючи в боротьбі з набридливим головним болем. Імбир допомагає розслабити судини голови і шиї, зменшити набряклість. Привичка пити імбирний чай 3-4 рази на день здатен позбавити від мігрені. Головне - почати пити чай, як тільки відчув головний біль.


Гаряча вода
Допоможе позбутися від головного болю і грілка з гарячою водою, прикладена до потиличної частини голови. Тепло допомагає поліпшити кровообіг, розслабити напружені м'язи шиї і перемогти мігрень.Також можна прийняти гарячий душ або розслаблюючу ванну. А якщо у ванній валятися не хочеться, гарячі ванночки для рук або ніг стануть прекрасною альтернативою, адже вони борються з головним болем і знімають напругу. 


Яблука
А ми і не знали раніше, що яблуко - мало не кращий засіб від головного болю. Якщо ти прокинувся з головним болем, спробуй з'їсти скибочку яблука з невеликою кількістю солі, обов'язково запиваючи склянкою теплої води. 


Кориця
Візьми кілька паличок кориці і розітри їх в порошок. Додай трохи води і зроби густу пасту. Готово! Нанеси чудотворний засіб на лобову частину голови, залишивши на півгодини. Незабаром біль як рукою зніме. Такий метод дуже корисний, якщо головний біль викликаний впливом холодного повітря.


Природа, що оточує нас, настільки мудра, що абсолютно все в ній має свою ціну. Навіть проста бананова шкірка. Навіщо витрачатися на дорогі аптечні препарати, якщо порятунок від безлічі хвороб знаходиться у тебе під носом? Користуйся дарами природи з розумом і будь здоров!