Для того щоб розвинувся фурункул, потрібна причина. І цієї самої причиною є патогенні бактерії - зокрема, золотистий стафілокок. Отже, стафілокок проник в організм, починає розвиватися фурункул.

Спочатку спостерігається просто легке почервоніння і припухлість шкіри, на які людина просто не звертає увагу - і дуже даремно, адже якщо почати лікування на найперших стадіях, сил витратити доведеться набагато менше. Якщо лікування не розпочато, припухлість продовжує збільшуватися, утворюється той самий легендарний білий стрижень, а потім і всі інші ознаки фурункула - некроз, нагноєння.

Рецепти у боротьбі з фурунколом

Ріпчаста цибуля 


Цей метод прекрасно зарекомендував себе на практиці.Для однієї процедури вам знадобиться одна головка цибулі середніх розмірів. Цибулю очистіть від лушпиння, помістіть в духовку і запікайте близько 15 хвилин - за цей час цибуля повинна стати м'якою. Після того як цибулина охолоне, розрізати її на дві частини і прикладіть зрізом до проблемного місця, залиште на дві-три години. Подібну процедуру потрібно повторювати не менше трьох разів на день - в іншому випадку бажаного ефекту ви не досягнете. Фурункул повинен розкритися на третю добу, після чого лікування цибулею припиняється.

Господарське мило


Даний рецепт багатьом людям здається досить дивним, але він дійсно працює, причому вельми ефективно. Вам знадобиться тільки ріпчаста цибуля, вода і звичайнісіньке господарське мило, без будь-яких добавок. Цибулю помістіть в духовку запікатися на 15 хвилин. В цей час мило натріть на дрібній тертці, додайте трохи води і розтопіть на водяній бані, постійно помішуючи. Цибулю витягніть, очистіть від шкірки і розімніть за допомогою виделки, змішайте з мильною масою. Все, засіб готово - переходимо до лікування. Отриману суміш густими шаром нанесіть на фурункул, покрийте поліетиленовою плівкою і закріпіть за допомогою лейкопластиру. Такий мильний компрес повинен залишатися на фурункулі не менше п'яти годин. Ті, хто пробував це лікування на практиці, стверджують, що фурункул розкривається приблизно на третю добу.

Картопля


Сира картопля здавна славиться своїми здібностями загоювати будь-які рани, порізи і опіки. Але мало хто знає, що картопля прекрасно справляється і з гнійними наривами, тому її можна успішно використовувати для лікування фурункулів. Сам рецепт дуже простий: очистіть одину невелику картоплину, натріть її на дрібній тертці і отриману кашку рясно нанесіть на гнійний фурункул. Зверху покрийте поліетиленовою плівкою або марлевою тканиною, закріпіть і залиште на годину. Повторюйте цю процедуру мінімум два рази на добу - вранці і ввечері, а при можливості ще частіше. Гнійник розкриється вже на другу добу.