Час спливає. До 16 липня військовозобов'язані мають оновити дані. Нині у рівненських ЦНАПах справжній ажіотаж. Щодня обслуговують понад 700 людей. Чоловіки та жінки займають чергу ще задовго до відкриття центру з надання адміністративних послуг. Інколи через надмірну кількість охочих оновити дані, не витримує й система. Попри обідню пору, у рівненському ЦНАПі ніде яблуку впасти.

Олександр у центрі надання адміністративних послуг вже зранку. Проживає у Рівненському районі. Там оновити дані не зміг, бо черги, приїхав в обласний центр.

Чоловіку незабаром виповниться 60 років. Та поки ще військовозобов'язаний. Каже, закон один для всіх.

Юрій теж сьогодні серед клієнтів ЦНАПу. Розповідає, до останнього не чекав. Мовляв, не знав, що крайній термін оновлення даних 16 липня.

У травні в Україні запрацював новий закон про мобілізацію, відповідно до якого усі військовозобов'язані мають оновити свої дані до 16 липня. Інакше штраф. Нині у рівненському ЦНАПі щодня обслуговують понад 700 людей.

Через значну кількість клієнтів, працівники ЦНАПу працюють навіть без обідньої перерви.

Попри навантаження, чимало людей оновлюють свої дані у день звернення. Один з них рівнянин Дмитро. Він дочекався своєї черги і вже отримав військово - обліковий документ. Тримає у руках і радіє.

Окрім Дмитра, 14 тисяч військовозобов'язаних вже оновили свої дані у даному ЦНАПі від початку дії нового закону про мобілізацію. Нагадаємо, це можна зробити ще у застосунку резерв + та у ТЦК до 16 липня. Інакше штраф від 17 000 гривень. 

 Читайте також: Громади Рівненщини отримали майже 340 млн гривень плати за землю