Часто людина нарікає на долю, але абсолютно не розуміє, що причина невдач криється в ній самій, в її думках і діях. Які негативні установки можуть відвести від вас удачу?

 Думки матеріальні, ви напевно помічали, що варто тільки подумати і це відразу здійснюється, але частіше це стосується негативних і песимістичних думок. У психології навіть існує таке поняття як "психологія невдахи" - це людина з негативними думками і установками, яка не вірить в себе, в свій успіх і бачить світ тільки в сірих тонах. Які вчинки так впливають на удачу, успіх і здатні зруйнувати ваше життя?

Невпевненість у собі. Легко дивитися на інших і заздрити їхньому успіху, не роблячи нічого для свого власного розвитку. Невпевненість в своїх силах, постійний песимізм, заздрість і страх роблять з людини невдаху, в голові якого міцно сидить думка "У мене не вийде", "Я не вмію", "Я не впораюся". Не можна допускати таких думок, особливо навіть не докладаючи зусиль що-небудь змінити, переступіть через себе, поборіть страх і зробіть крок назустріч новому життю. Ваше життя у ваших руках і ви в силах його змінити на краще.

Скарги і ниття. Шлях до успіху не може бути гладким і легким, у кожної людини трапляються невдачі, проблеми, помилки, але не варто опускати рук і кричати, що "все пропало". Постійні скарги і ниття руйнують вас і не дають рухатися далі, тому візьміть себе в руки і будьте вище цього. Корисний будь-який досвід, негативний, в тому числі, так як він сприяє розвитку і росту, адже після падіння, обов'язково буде зліт. Дійте, не дивлячись ні на що, плавно, невеликими кроками рухайтеся до наміченої мети і у вас все обов'язково вийде.

Оточення. Як би це дивно не звучало, але якщо ви будете перебувати в оточенні невдах, то навряд чи зможете чогось досягти в житті. Оточення повинно заряджати вас, мотивувати, щоб поруч з цими людьми вам хотілося рости і розвиватися, отримувати мудрі поради і слова підтримки. А спілкування з невдахами краще мінімізувати або звести нанівець, так як їх негативні установки позначаються і на вас.

Робота, яка не подобається. Робота повинна приносити задоволення, але не психологічний дискомфорт і руйнування. Напевно і у вашому оточенні є люди, які скаржаться на свою роботу, отримують копійки, але продовжують на неї ходити. Причини можуть бути різними, звичка, страх змін, відсутність віри в себе і свої сили. Але у вас всього одне життя, прожити яке потрібно максимально яскраво і наповнено, поборіть свою невпевненість, переступіть через "не можу" і змініть песимізм на оптимізм. Якщо ви спробуєте щось нове, зміните професію або місце роботи ваше життя тільки покращиться. Пробуйте, шукайте варіанти, розвивайтеся, не сидіть на місці, проживіть своє життя максимально продуктивно!

Невміння цінувати те, що є. Є люди, які вважають, що сам факт їх народження робить їх обраними і їм тепер все повинно даватися легко і швидко, так би мовити, "на блюдечку". Часто такі люди заздрять оточуючим, які домоглися успіху і тільки нарікають на долю. Запам'ятайте, щоб чогось в житті домогтися, потрібно докладати зусиль, потрібно працювати, вкладати в розвиток, ніколи і нічого не дається просто так. Ви заздрите, але зовсім не знаєте, скільки пережила і через що пройшла людина. І навчіться не тільки пред'являти претензії, але і бути вдячним Всесвіту за те, що у вас є. Прагніть більшого, розвивайтеся, вчіться новому, але завжди говоріть "дякую" за те, що маєте зараз.

Завищена самооцінка. Шлях до успіху складний, ви можете зустрітися з проблемами і невдачами, але отримаєте з цих ситуацій позитивний досвід і навчитеся чомусь новому, тому не варто сліпо вірити в те, що все вийде легко і швидко. Такі люди просто опускають руки після першої невдачі або помилки. А даремно, запасіться терпінням і крок за кроком ідіть до своєї мети,  будьте реалістом і об'єктивно оцінюйте ситуацію і власні сили, тоді і успіх не змусить себе довго чекати.

Страх невідомості. Так, невідомість лякає, часто людина боїться, що, те, що чекає попереду, може бути ще гірше, тому не наважується навіть спробувати. Але фортуна не любить боягузів, вона прихильна до впертих і самовідданих, до тих, хто будь-якою ціною готовий йти до своєї мети і успіху. Всім страшно, але подолавши цей страх, ви можете отримати ті блага, про які навіть не мрієте. Не забувайте, що поки ви перебуваєте в зоні комфорту, ви не розвиваєтеся і навряд чи зможете ступити на нову сходинку в житті.

Невміння слухати свій внутрішній голос. Дуже багато людей володіють цінним даром - інтуїцією, але нехтують нею. Але свої відчуття і внутрішнє чуття ні в якому разі не можна ігнорувати, адже це підказки, які можуть зробити ваше життя кращим, зробити менше помилок. Інтуїцію потрібно розвивати, тому звертайте увагу на свої відчуття, на свій внутрішній голос і передчуття і спробуйте керуватися ними, в тому числі, ви здивуєтеся, а цей дар може стати вашим кращим помічником на шляху до мрії.

 Підбірка безкоштовних сайтів для вивчення англійської мови

Як вибір кави залежить від характеру людини?

6 способів справити приємне враження на співрозмовника