Ми всі звикли викидати кісточки від ягід і фруктів і з'їдати тільки смачну м'якоть. Але найцінніше, що зберігає в собі соковитий плід, знаходиться всередині - в насінні. У їх складі присутні не тільки вітаміни і мінерали, а й ефірні масла, протеїни, жири, натуральні кислоти, що володіють антибактеріальними і протипаразитарними властивостями.

Корисні властивості кісточок з лимона 

1. Знеболювання

У лимонних кісточках міститься саліцилова кислота, що володіє протизапальною і болезаспокійливою дією. До того ж саліцилова кислота застосовується для лікування шкірних захворювань, викликаних патогенною флорою (бактерії, грибки). Щоб зняти біль, візьми 0,5 ч. Л. сухого порошку з кісточок лимона і залий 150 мл води. Через 15 хвилин біль вщухне.

2. Виводять токсини

Ефірні масла і дубильні речовини в лимонних кісточках володіють потужними властивостями. Щоб очистити організм, вживай щіпку порошку з насіння вранці натщесерце, запиваючи склянкою води. Курс лікування - раз на місяць, але не більше 7 днів. На цей час слід виключити з раціону солодке, гостру і жирну їжу.

3.Антиоксидантні властивості


У лимонних кісточках міститься величезна кількість вітаміну С. Додай щіпку розмелених без шкірки насіння в домашню маску для обличчя, і шкіра засяє молодістю і красою.

4. Лікування акне і гнійних ран

Лимонні кісточки загоюють рани і допомагають впоратися з висипаннями. Розведи порошок водою до стану кашки. Прикладай засіб до уражених ділянок до одужання.

5. Лікування грибка нігтів


Щоб позбутися від грибка, роби два рази в день теплі ванни з міцного відвару лимонних кісточок (2 ст. Л. Порошку на 1 л води). Після процедури змащуй уражені ділянки маслом чайного дерева.

6.Противоглистна терапія

Лимонні кісточки можна застосовувати для позбавлення від паразитів. Роздрібнити 5-6 висушених лимонних кісточок і прокип'ятити їх в 100 мл води або молока. Проціди відвар і пий його свіжоприготовленим 3 рази в день за 30 хвилин до їжі.Курс лікування - не більше 7 днів. Через два тижні процедуру потрібно повторити. На цей час додай в раціон сире гарбузове насіння.

7.Схуднення

Корисні речовини в складі насіння лимона стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту і прискорюють метаболізм. Візьми 1 лимон і разом з кісточками і шкіркою подрібни в блендері до пюреподібного стану. 1 ст. л. лимонного пюре розведіть в 200 мл води.Пий цей коктейль 3 рази в день через 30 хвилин після їжі. А вранці пий воду з лимоном натщесерце: змішай 2 ст. л. лимонного соку і 200 мл теплої води. Для смаку можеш додати 1 ч. Л. меду.

Не тільки в лимонних кісточках багато корисних речовин. Є ще багато плодів, насіння яких не менш корисні, ніж їх м'якоть. Народні цілителі застосовують препарати, приготовані на основі вишневих, абрикосових, гранатових, кісточок, для лікування різних захворювань.