Кінський каштан визнаний навіть традиційною медициною, його екстракт додається в різні препарати, що володіють протизапальними і венопротекторною властивостями. У народній медицині найбільш цілющими вважаються плоди кінського каштана. Вони застосовуються для лікування всіляких захворювань. Знахарі кажуть, що ці плоди мають особливу енергетику і рекомендують постійно тримати в кишенях одягу парочку каштанів.

Настоянка з каштана від варикозу

Для приготування лікувального засобу потрібно взяти плоди каштана, очистити їх від колючого, а потім від коричневої шкаралупи. М'якоть потрібно подрібнити в блендері або м'ясорубці. Потім 100 грамів подрібнених каштанів залий 1 літром якісної горілки.

pic

Суміш потрібно залишити приблизно на тиждень в темному і прохолодному місці, щодня збовтуючи її. Потім настоянку процідити і перелий в чисту ємність. Ось вона і готова. Настоянку можна приймати всередину по 15 крапель тричі на день, а також втирати в ушкоджені ділянки вранці і ввечері. Вона добре допомагає при набряках, тяжкості в ногах, судоми, які виникають при варикозному розширенні вен.