Ремонт – це справжня головоломка для більшості з нас. Адже, щоб зробити справді якісний та стильний ремонт у своїй квартирі чи будинку, вам потрібно знати безліч нюансів. І тоді у вас виникає питання: чи все таки можливо самостійно впоратися з цим завданням швидко та без зайвих витрат? Звісно, можливо, якщо правильно виконувати всі етапи ремонту. Тому, ми вирішили допомогти вам у такій нелегкій справі.

З чого ж варто розпочинати ремонт?

Найперше, виберіть дизайн інтер’єру, щоб точно знати в якому напрямку рухатися і складіть план, аби під час проведення робіт не зайти у глухий кут і витрачати зайвий час та кошти.

1. Етап перший – демонтаж.

Кожен ремонт починається з глобальної підготовки. В першу чергу потрібно виконати усі демонтажні роботи: зняття штукатурки, старих шпалер, побілки, дверних блоків, підлогового покриття, а також, якщо потрібно, демонтаж перегородок і їх перестановка.

2. Етап другий – заміна вікон та вхідних дверей.

Процес зняття та установки нових вікон та дверей варто залишити для професіоналів. Адже, це достатньо трудомістка робота, яка потребує спеціальних навиків, точності та інструментів.



pic Перш за все потрібно визначитися з матеріалом профілю. За видами матеріалу вікна бувають дерев'яні, пластикові, алюмінієві та металопластикові. Також, вікна можуть мати різноманітну форму, розміри і т.д. Сьогодні кожен покупець може дозволити собі вибрати вікна на будь-який смак.



pic Дуже важливо при виборі вікна звернути увагу на склопакет, адже це ключова деталь. Кількість камер буде впливати на якість тепло- і шумоізоляції вашого приміщення. Визначитися з вибором вам допоможуть професійні продавці-консультанти в спеціалізованому магазині.

Вибір вхідних дверей – теж дуже важливий етап. Адже, вони повинні гармонійно поєднуватися з інтер'єром, повинні надійно захищати приміщення від проникнення зловмисників, забезпечувати звуко- і теплоізоляцію, мати тривалий термін служби.

pic



pic 3. Етап третій – вирівнювання стін та стелі.

Після того як вікна та двері будуть встановлені можна переходити до грунтувальних робіт. Даний процес не складний, тому його може виконати будь хто. Головне виконувати його акуратно та ретельно, щоб не пропустити жодного сантиметра.

4. Етап четвертий – декоративне покриття стін.

Для декоративного покриття стін ви можете використовувати як шпалери так і фарбу. Вибір величезний, тому це вже залежить від ваших уподобань, бажань та фінансів.

5. Етап п’ятий – монтаж підлогового покриття.

Незалежно від того, який вид підлогового покриття ви оберете, у будь якому випадку потрібно провести попередні роботи по вирівнюванні підлоги.



pic Тепер щодо видів підлогового покриття. Сьогодні найбільш популярне покриття для підлоги – ламінат.



pic

Його цінять за довговічність, красу та приємні ціни. Керамічна плитка – використовується в більшості на кухні та у ванній кімнаті.



pic Паркетна дошка – це одне з найбільш красивих, екологічних та елітних підлогових покриттів, яке створює затишну атмосферу та розкішний інтер’єр.

pic

6. Етап шостий – встановлення міжкімнатних дверей.

Міжкімнатні двері відіграють важливу роль в інтер’єрі кімнати. Тому, до їх вибору потрібно підійти серйозно.



pic Різноманітність міжкімнатних дверей в магазинах величезна. Сосна, береза, бук, дуб, черешня, червоне дерево — ось далеко не всі породи дерев, з яких виготовляють сучасні дерев'яні двері.



pic

Якщо ж ваш бюджет не дозволяє купити двері із натурального дерева, тоді ви можете обрати із замінників. Дизайн і обробка сучасних дверей теж дуже різноманітні.

Ось ми і розглянули орієнтовний план здійнення ремонту. Цілком зрозуміло, що кожен господар квартири хоче зробити ремонт з мінімальними затратами, але пам’ятайте, що варто оцінювати свої сили та можливості. Тому, на деяких етапах все ж варто звернутися за допомогою до професіоналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Найпоширеніші помилки при ремонті - як не треба робити?

Психологія кольору в інтер'єрі або як на вас впливає колір кімнати