Влітку кондиціонер - річ якщо не незамінна, то досить необхідна. Він охолодить простір в будинку краще будь-якого вентилятора, тому якщо ви не особливо добре переживаєте підвищену температуру повітря - задумайтеся, можливо, саме зараз прийшов час вибрати кондиціонер.

Призначення

Спочатку вирішіть, навіщо вам потрібен кондиціонер, адже в цьому пристрої буває чимало функцій. Це може бути тільки охолодження, охолодження плюс зігрівання і очищення повітря.

Тип

Існує три типи кондиціонерів: побутові, напівпромислові і промислові. Так як ми вибираємо пристрій для будинку і не потребуємо роботи з величезним офісним простором, розповімо вам про види побутових кондиціонерів.

Побутові кондиціонери поділяють на мобільні, віконні, спліт-системи. Для їх установки обов'язкова наявність системи припливно-витяжної вентиляції.

Мобільні і віконні кондиціонери іноді шумлять, що може потривожити вночі або вранці, але відмінно справляються зі своєю роботою.

Спліт-системи - це найпопулярніший вид кондиціонерів, який складається з двох блоків - зовнішнього і внутрішнього. Також існують мультиспліт-системи, до складу яких входить більше одного внутрішнього блоку. Такі пристрої хороші для великих приміщень.

Потужність

Один з найважливіших моментів, який вирішує справність і якість роботи кондиціонера. Прораховується в залежності від площі кімнати, квартири або будинку, кількості техніки, яка виділяє тепло, теплоізоляції і кількості осіб, які проживають на території будинку.

Продуктивність по повітрю і шуму

Для кондиціонера дуже важливо, скільки кубів повітря він буде пропускати - чим вище показник, тим ефективніше робота. Але не варто гнатися за найбільшими цифрами - вони потрібні тільки в тому випадку, якщо твій кондиціонер буде працювати цілодобово.

Що стосується шуму, то до межі в 34 дБ роботу пристрою ви навряд чи будете чути.

Фільтрація повітря

Дуже важливо, щоб в кондиціонері було кілька фільтрів, а пиловий, який є в кожному пристрої, можна було вийняти і помити самостійно - саме там збирається максимальна кількість пилу.

Для алергіків та сімей, в яких є діти або люди похилого віку, дуже корисним буде антибактеріальний фільтр, який затримує і руйнує мікроби і віруси. А ось кондиціонери з іонізаторами кисню варто використовувати тільки в тих приміщеннях, які дійсно складно провітрити.

Режими

Всі спліт-системи обладнані кількома автоматичними режимами, і чим їх більше - тим вища вартість кондиціонера. Вибирати наявність тих чи інших функцій варто виходячи з власних потреб. Серед корисних режимів ми виділили такі: самоочищення, самодіагностика, клімат-контроль, вітер і режим сну.

Монтаж

Кондиціонер не можна ставити над ліжком, щоб уникнути застуди. Блоки повинні бути легкодоступні в разі ремонту.

Дизайн

З кожним роком виробники пропонують все більше різноманітних дизайнів кондиціонерів, які підійдуть під будь-який інтер'єр. Тому не зупиняйся на нудних чорному або білому кольорах - придивися до варіанту яскравішого!

Виробник

Оскільки в середньому кондиціонер працює від 7 років, перевагу варто віддати перевіреним на ринку виробникам.