Біль у горлі виникає при запаленні. Деякими з основних причин болю в горлі є вірусні, бактеріальні або грибкові інфекції, забруднення навколишнього середовища, куріння, печія, сухе повітря, надмірний крик, алергічна реакція і так далі. Симптоми ангіни дуже схожі на вірусні інфекції, і часто супроводжуються головним болем, болем у животі, симптомами застуди.

Оскільки це може бути симптомом серйозного захворювання, важливо почати лікування якомога раніше. Замість того, щоб звертатися до лікаря, ви можете використовувати лікування болю в горлі народними засобами.

Ось 10 кращих народних засобів від болю в горлі.

Солона вода

Один з кращих способів для полегшення болю в горлі, є полоскання горла солоною водою. Сіль діє як антисептик і витягує вологу з слизової оболонки горла. Це скорочує мокротиння, зменшує запалення і дає вам миттєве полегшення. Візьміть половину чайної ложки солі на склянку теплої води, і використовуйте цей розчин для полоскання горла. Не ковтайте воду, а выплевывайте після полоскання. Якщо вам не подобається солоний смак, додайте в розчин невелику кількість меду. Полощіть горло солоною водою, принаймні, чотири рази на день, щоб поліпшити стан вашого горла.

Мед усуне біль у горлі

Мед також є одним з легко доступних інгредієнтів, який може бути використаний для лікування болю в горлі народними засобами. Мед володіє антибактеріальними властивостями, які закріплюють процес загоєння. У той же час, мед працює як гіпертонічний розчин, це означає, що він витягає воду з запалених тканин, таким чином зменшуючи набряк і запалення. Додайте одну - дві столових ложок меду в чашку з гарячою водою і пийте кілька разів в день. Можна додати мед у чашку трав'яного чаю. Перед сном, з'їдайте одну чайну ложку меду, так як це позбавить вас від болю в горлі, і допоможе насолодитися міцним сном.

Лимон

Ви також можете використовувати свіжі лимони, щоб позбутися від болю в горлі. Візьміть половину шматочка лимона, посипте його сіллю і перцем, і повільно злизуйте. Можна полоскати горло свіжовичавленим лимонним соком, розведеним наполовину теплою водою. У той же час, ви можете приймати гарячий напій з медом, щоб отримати полегшення від болю. Для того щоб зробити лимонад, додайте сік половини лимона і одну столову ложку меду в чашку теплої води і пийте цей напій повільно, щоб отримати миттєве полегшення від болю.

Часник

Часник володіє антибактеріальними, антисептичними та іншими лікувальними властивостями, які можуть допомогти для лікування або профілактики ангіни. Візьміть свіжий зубчик часнику, розріжте його на половину, і розсмоктуйте. Якщо розжовувати зубчик часнику, то хімічний елемент алліцин, що міститься в часнику, допоможе вбити бактерії, які викликають біль у горлі. Також ви можете використовувати часникове масло. Додайте кілька крапель часникового масла в одну чверть склянки води і полощіть горло. Крім того, намагайтеся їсти часник в сирому і вареному вигляді. Якщо вам не подобається смак часнику, ви можете приймати часникові пігулки.

Кориця

Ще один інгредієнт, який може бути використаний для лікування болю в горлі народними засобами, це кориця. Візьміть одну невелику частину палички кориці, одну дрібку перцю і варіть в двох склянках води протягом декількох хвилин. Процідіть відвар, додайте чайну ложку меду. Пийте цей відвар, поки він теплий, щоб отримати миттєве полегшення від болю в горлі. Приймайте це засіб один раз в день, протягом тижня, щоб позбутися від болю в горлі. Щоб отримати полегшення від болю і запалення, пов'язані з болем в горлі, можна приймати два рази на день суміш з декількох крапель олії кориці і однієї чайної ложки меду.

Яблучний оцет

Яблучний оцет використовується для лікування болю в горлі з-за своїх антибактеріальних властивостей. Додайте дві їдальні ложки яблучного оцту на півсклянки теплої води і пийте повільними ковтками. Ви також можете полоскати горло розчином яблучного оцту. Для цього вам знадобиться одна чайна ложка солі і половина чашки яблучного оцту. Змішайте обидва компоненти в одній чашці теплої води, і використовуйте для полоскання горла кілька разів в день.

Корінь алтея

Корінь алтея застосовують для лікування болю в горлі народними засобами. Чай з кореня алтея є найкращим способом лікування болю в горлі разом з кашлем і застудою. Щоб зробити цей трав'яний чай, додайте одну столову ложку висушеного кореня алтея в чашку окропу і настоюйте протягом півгодини. Потім процідіть розчин, додайте трохи меду і пийте. Ви можете випивати три чашки цього трав'яного чаю в день. Хворі на діабет, вагітні та жінки, що годують груддю, не повинні приймати цей засіб.

Слизький в'яз

Слизький в'яз містить слизувате речовина у вигляді гелю, який, покриваючи горло, полегшує біль і зменшує подразнення. Для лікування болю в горлі використовується внутрішня кора слизького в'яза. Візьміть одну чайну ложку кори слизького в'яза і залийте двома склянками окропу. Дайте настоятися протягом декількох хвилин, а потім процідіть розчин і поволі пийте в теплому вигляді. Цей засіб можна використовувати для лікування будь-яких респіраторних захворювань і ларингіту. Якщо у вас немає кори слизького в'яза, ви можете купити слизький в'яз у формі капсул в будь-якій аптеці.

Пажитник

Наступним потужним компонентом для лікування болю в горлі, є пажитник. Ви можете приготувати полоскання з насіння пажитника, яке дуже ефективно для лікування болю в горлі. Додайте дві їдальні ложки насіння пажитника в шість чашок води і варіть близько півгодини. Остудіть до кімнатної температури, процідіть і використовуйте цей відвар як полоскання. Слиз, присутня в пажитнику, допоможе позбавитися від болю та запалення в горлі. Полощіть цим відваром горло три-чотири рази на день.

Куркума

Ще одним простим і відмінним народним засобом від болю у горлі є куркума, яка має потужні антисептичні властивості. Додайте чверть чайної ложки куркуми в склянку теплої питної води і добре перемішайте. Поволі пийте цей розчин вранці на голодний шлунок. Приймайте це засіб один раз на день протягом трьох-чотирьох днів. Крім того, ви можете пити перед сном суміш з однієї чайної ложки порошку куркуми, одну чайної ложки меленого чорного перцю і однієї склянки теплого молока. Можна також полоскати горло з куркумою, щоб заспокоїти біль. Додайте половину чайної ложки порошку куркуми і половину чайної ложки солі на склянку теплої води і полощіть горло два рази в день.

Висновок: якщо у вас з'явився біль у горлі, просто використовуйте деякі вищезгадані народні засоби, щоб відчувати себе краще. Тим не менш, якщо біль у горлі триває більше двох або трьох днів, необхідно звернутися до лікаря.

ДЖЕРЕЛО

Читай також:

Вода з лимоном зранку: користь чи шкода?

Капелюх - головний аксесуар літа 2017

Як влітку доглядати за шкірою, схильною до куперозу