Ламінат — дуже практичне покриття для підлоги, що отримало останнім часом дуже широке поширення. Ламінат є конструкцією, що нагадує натуральний дерев’яний паркет. Покриття виготовлене на основі деревини, чим у свою чергу має багато переваг і основний недолік, згубна дії вологи. Але як же правильно вибрати ламінат?

Ламінат по довговічності і надійності розподіляється по класах, виражених в числах.

Основний критерій такої класифікації — стійкість до стирання. Тому при виборі ламінату насамперед слід визначитися з класом стійкості покриття до навантажень. Більш високий клас, як правило, використовується в різних приміщеннях з підвищеною «прохідністю» людей, наприклад, в торгових приміщеннях, в громадських. Це — класи від 31 до 33.



pic Побутові покриття мають меншу стійкість до стирання, дешевше у виробництві і, природно, дешевше за роздрібною вартістю. Тому, швидше за все, при виборі ламінату ви матимете справу саме з ними. Клас 21 підійде для мало прохідних кімнат, спалень, домашніх кабінетів, комор і так далі.



pic

Ці приміщення використовуються найменш активно, так навіщо ж переплачувати?

Різниця між класами 22 і 23 в принципі не дуже велика, але виробники позиціонують клас 22, як покриття для віталень, дитячих кімнат, залів, тобто прохідних приміщень, не схильних до дії перепадів температур і вологості. Клас 23 ідеально підійде для кухні, передпокою, прохідних коридорів, туалетних і ванних кімнат.



pic Догляд за ламінатом

Під час чищення покриття КАТЕГОРИЧНО не допускається прибирання із застосуванням гарячої води. Якщо була розлита гаряча рідина, потрібно не втрачаючи час, по максимуму її прибрати. При попаданні її під плінтус він демонтується до повного просушування підлогового покриття.

pic Швидко і якісно можна прибрати воду за допомогою миючого пилососа. Застосування для сушки електричних обігрівачів, будівельних фенів і тому подібного не кращий варіант, набагато краще буде створити протяг, відкривши вікна і двері.



pic

Застосування миючих засобів, при прибиранні ламінату допускаються тільки спеціальні, згідно його інструкції. Чищення абразивними складами, як і безліч інших покриттів, не допускається. Для збереження панелей від фізичних ушкоджень, на ніжки меблів, які часто переміщуються, краще наклеїти накладки.

Вибирайте ламінат правильно, і він прослужить вам довгі роки!

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Чи правильно ви оформили кімнату для школяра: 6 ознак

7 побутових фішок американців, яких не вистачає українцям