Сьогодні, 6 червня відбудеться Всеукраїнська пацієнтська акція «Година смерті», під час якої у 55 містах України представники пацієнтських організацій та активісти звернуться до народних депутатів з вимогою підтримати медичну реформу в Україні та проголосувати пакет законопроектів за медичну реформу, поданий Урядом.

Під час акції люди лежатимуть на землі, а їх силуети обводитимуть крейдою. Таким чином активісти звертають увагу на те, що щогодини від різних захворювань в Україні помирає 67 людей. Реформа медицини може зупинити ці смерті та врятувати тисячі українців.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Саме наступного парламентського тижня Верховна Рада має винести до сесійної зали та розглянути пакет законопроектів по медичній реформі.

Акція розпочнеться о 10:00 біля Рівне нської ОДА за адресою майдан Просвіти, 1. На початку акції відбудеться прес-брифінг, де будуть озвучені конкретні вимоги до народних депутатів.

Хочемо нагадати, що в травні Верховна Рада провалила голосування за включення в порядок денний Пакет законопроектів про медичну реформу. Зокрема, розгляд реформи не підтримали фракції БПП, Радикальної партії та Батьківщини.