Якщо вам все ж не пощастило і застуда чи ГРВІ підкосило ваше здоров'я, то треба не затягувати з лікуванням, а якомога швидше позбутися основних симптомів. Адже разом з хворобою приходить біль у горлі, нежить, сльозотеча та підвищена температура тіла.

Для початку треба визначити, чи дійсно здоров'я підкосила застуда, ГРВІ, чи, можливо, більш серйозніше захворювання. Для того щоб подолати застуду удома і швидко треба запастися лимоном, імбирем та малиною та медом. Але тепер про експрес-метод лікування покроково:

— Отже, одразу ж ставте чайник і готуйте імбирно-лимонний чай. Можете приготувати і чай з малиною, або ж додайте все разом і приправте медом - бомба з вітаміну С і антиоксидантів пришвидшить одужання.

— Поки готуєте чай, можете випити противірусний препарат. Так-так, якщо ви тільки відчули, що вас "бере" хвороба, противірусний не зашкодить, а навпаки допоможе.

— За можливості пролежіть день у ліжку, випиваючи щонайменше дві літри води. Опісля ввечері можна прийняти ванну з морською сіллю. Можна додати також кілька крапель ефірної олії евкаліпту розмарину чи м'яти. Увага! Якщо у вас підвищена температура, то ванну приймати заборонено.

— Кашель та біль у горлі лікуйте медом з молоком чи масло какао. Молоко треба підігріти і додати туди за бажанням мед чи масло какао.

— З'їжте часнику, це допоможе імунітетові і повбиває паразитів та бактерії.

— Можете приготувати гарячу гірчичну ванночку для ніг. Треба столову ложку гірчичного порошку всипати у 5 літрів гарячої води. Тримати ноги треба 15-20. Після ванночки насухо витріть ноги і одягніть вовняні шкарпетки.