Поки ще в супермаркеті чи на ринку можна знайти соковитого кавуна, поспішіть занотувати, чим буде корисна ця ягода. Точніше, не сам кавун, а його насіння, яке після ласування опиняється у смітнику.

Виявляється, зернятка кавуна багаті на залізо, калій, тіамін, магній, фосфор,марганець, цинк, нікотинову пантотеновою та фолієву кислоту. А ще у них є мідь, біотин, вітаміни С, В1, В6 та А. А щоб отримати вражаючий результат, достатньо просто подрібнити насіння, після чого його зварити чи спекти.

Найпростіше взяти до 30 насінин кавуна, залити їх 2 літрами води і варити протягом 10-15 хвилин. Вже готовий, охолоджений напій вживати потрібно протягом двох днів, на третій зробити перерву і продовжити цей цикл протягом 3 тижнів.

Це допоможе зберегти ваше серце здоровим, адже насіння кавуна допомагає регулювати кров'яний тиск і захистить серце від хвороб.Зокрема, амінокислоти, такі як лізин і триптофан. Окрім того насіння стимулює циркуляцію крові і розширює кровоносні судини.

Допоможуть зернятка кавуна запобігти старінню. Бо вони багаті антиоксидантами, які допоможуть запобігти передчасному старінню і в той же час поліпшать еластичність і тонус шкіри. А якщо регулярно протирати обличчя олією кісточок кавуна, то можна позбутися акне.

Загалом же, магній в насінні кавуна зміцнить імунну систему і допоможе в боротьбі з інфекціями. Врегулювати рівень цукру в крові допоможе жменька зернят. Їх потрібно на годину залити літром води, після чого випити рідину.