Площа типової ванної кімнати не перевищує 4 квадратних метрів. Як же облаштувати крихітне приміщення так, щоб вмістилося все необхідне і залишилося достатньо простору для людини?

1. Зробіть суміщений санвузол

Об'єднання ванної та туалету - прекрасна можливість для розширення корисної площі приміщення. В об'єднаному просторі куди простіше розмістити пральну машинку та інші предмети обстановки. Крім того, ремонт туалету та ванної окремо обійдеться значно дорожче.

pic

2. Не бійтеся темних кольорів

При грамотному використанні вони не створюють відчуття тісноти. Невелика ванна кімната в темних тонах перетвориться в дорогоцінну скриньку затишної атмосфери.

pic

3. Секрет в обробці

При обробці невеликої ванної кімнати важливо, щоб плитка була не надто великою, інакше буде порушений масштаб приміщення. Така плитка не тільки зробить кімнату візуально просторіше, але і заощадить ваш бюджет: незадіяних залишків буде менше.

pic

4. Ретельно вибирайте меблі і сантехніку

Зверніть увагу на підвісні меблі - вони розсунуть межі простору за рахунок відкритої площі підлоги. А якщо все це ви доповните душовою кабіною з прозорими дверцятами, отримаєте подвійний ефект.

pic

5. Маленька раковина - ваш варіант

Мініатюрна раковина - відмінне рішення для типового санвузла. Не варто купувати моделі зі стандартною довжиною 50-65 сантиметрів і шириною 44-46. У багатьох виробників є міні-раковини невеликих розмірів (37х23,5 см або 50х41 см), а також кутові моделі, які відмінно економлять місце.

pic

6. Відмовтеся від ванни

Якщо ви забарилися, роздумуючи над тим, коли останній раз приймали ванну, обов'язково розгляньте можливість її заміни на душову кабіну. Це непоганий спосіб заощадити місце для пральної машинки або додаткових меблів.

Вибирайте кабіну габаритами не менше 90х90 см або зробіть відкриту душову без піддону зі скляною перегородкою. Для тісної ванної кімнати це ідеальний варіант як в естетичному, так і в фінансовому плані.

pic