Декана факультету української філології обирають сьогодні в Рівненському державному гуманітарному університеті. Сьогодні, 9 червня, на факультеті відбулися збори трудового колективу, на яких шляхом таємного голосування мали обрати нового декана з поміж двох кандидатів. Втім, остаточне рішення щодо цього приймуть під час вченої ради університету, де мають затвердити кандидатуру одного з кандидатів.

Як розповів голова конкурсної комісії університету, перший проректор РДГУ Роман Павелків, кафедри факультету рекомендували на розгляд комісії двох кандидатів.

- Сьогодні вперше викладачі мали можливість голосувати за майбутнього керівника факультету на зборах трудового колективу. Обирали з поміж працівників факультету - Олександра Кирильчука і Дмитра Кравця. Діючий декан факультету Михайло Крет свою кандидатуру на продовження контракту не подавав. Голосування зборів трудового колективу матиме рекомендаційний характер. А вже 30 червня під час засідання вченої ради університету ми приймемо рішення, хто з двох претендентів стане наступним деканом, - зазначив Роман Павелків.

У свою чергу самі кандидати на посаду декана кажуть, кого з них підтримують — рішення за колективом.

Олександр Кирильчук розповідає, що деканом вирішив стати, бо вже майже 10 років працює в університеті, знає проблемні питання і має своє бачення, як можна розвивати факультет.

- Знаю, що є колеги, які точно підтримають мене, чи буде це більшість — покаже голосування, - додає претендент на посаду декана.

Тим часом, його старший колега Дмитро Кравець своє рішення йти в декани пояснює тим, що має філологічну освіту, давно працює в університеті, патріот і в цьому напрямку хоче розвивати факультет.

У результаті голосування, 22 викладачі віддали свої голоси за кандидатуру Олександра Кирильчука, 15 — за Дмитра Кравця, 1 працівник не підтримав жодного кандидата. Остаточне ж рішення, хто очолить факультет приймуть 30 червня під час засідання вченої ради університету.