Мабуть, кожна господиня мріє про простору, функціональну, стильну, зручну та затишну кухню. Що для цього потрібно зробити, які моменти важливо врахувати? Розкриваємо секрети професійних дизайнерів і даємо 6 корисних порад, які наблизять вашу кухню до ідеалу.

1. Конфігурація кухні

У плануванні розташування гарнітури відштовхуйтесь від власного комфорту і вихідних даних приміщення. Забудьте про нав'язаних стереотипах: якщо кухонний острів вам не потрібен, відмовтеся від нього; якщо кутова робоча поверхня здається вам незручною, шукайте інші варіанти; якщо ви давно мріяли про раковину біля вікна, дозвольте собі цю маленьку розкіш.

Часом знайти оптимальну конфігурацію допомагають особливості приміщення: наявні ніші, несучі колони. Подумайте, як можна їх обіграти - і перетворюйте недоліки в достоїнства.

pic

2. Вибір матеріалів

Ринок невпинно розвивається, з'являються нові матеріали, свіжі практичні рішення. Ознайомтеся з актуальними стилями і трендами дизайну: це розширить ваш вибір і дасть можливість зробити інтер'єр більш сучасним. Як щодо металевої стільниці? Або бетонного фартуха? А може, вам припаде до душі комбінація штучного каменю і скла? Не лінуйтеся вивчити популярні прийоми оформлення кухні, вибирайте те, що підходить саме вам.

pic

3. Комбінація відкритого і закритого зберігання

Кращим варіантом організації простору на кухні, незалежно від її площі, стане гармонійне поєднання відкритого і закритого зберігання. Тримайте під рукою - на органайзерах і полицях - те, що використовуєте в процесі готування кожен день. Звільніть стільницю від нагромадження посуду і електроприладів, якими користуєтеся не частіше разу на тиждень.

Максимально задіюйте площу стін. Використовуйте контейнери, банки, кошики і стежте за єдиною стилістикою оформлення, щоб не виникало відчуття хаосу і безладу.

pic

4. Побутова техніка

Неправильно обрана побутова техніка може зіпсувати все враження від інтер'єру, а стильні електроприлади - навпаки, підкреслити дизайн.

Орієнтуйтеся на власний спосіб життя, підбираючи оснащення кухні: для великої родини необхідний місткий холодильник, кавоманам сподобається ідея організувати каво-бар, а тим, хто рідко готує, буде досить і двохкомфорної плити. Боріться зі спокусою вмістити все і відразу, не перевантажуйте зону готування непотрібними агрегатами.

pic

5. Освітлення

Правильне світло - одна з найважливіших складових грамотного дизайну кухні. Крім загального освітлення, необхідно подбати про робоче - над стільницею. Якщо обідня група розташовується в тому ж приміщенні, знадобиться також зональне світло над нею.

pic

6. Продуманість до дрібниць

Дрібниці задають стиль - або, навпаки, зводять нанівець всі зусилля по створенню ідеального простору. Уваги заслуговує буквально все: фурнітура, зручне розташування вимикачів і розеток, дозатори для миючих засобів, змішувачі, щіточки і губки, організація зберігання в ящиках. Чим більш детально продумана обстановка, тим комфортніше буде перебувати на кухні.

pic