Від правильного освітлення безпосередньо залежить візуальне сприйняття інтер'єру. Якщо світла в квартирі мало, то вона здається незатишною і тісною. Як же бути, коли простір маленький, а його хочеться зробити більше? На допомогу прийде освітлення, і ми з'ясували, як його правильно використовувати в малогабаритці.

1. Елементи зонування

Джерела світла можуть виступати в якості зонуючих елементів в однокімнатних квартирах і квартирах-студіях. За допомогою декількох підвісних світильників можна позначити зону їдальні.

pic

2. Точкове освітлення

Точкові світильники також зручно використовувати для поділу простору, а також для створення різного настрою в інтер'єрі. Наприклад, у вітальні таке освітлення допоможе домогтися камерної обстановки, а маленьку кухню допоможе наповнити додатковим світлом.

pic

3. Кухонні хитрості

Щоб візуально зробити маленьку кухню більше, її необхідно наповнити світлом. Це повинна бути не просто центральна люстра або вбудовані в стелю світильники. Добре, якщо на кухні буде додаткове освітлення, наприклад, підсвічування, заховане в нижній частині підвісних шаф. Вона дозволить зробити простір більш повітряним, а господині полегшить роботу над кулінарними шедеврами.

pic

4. Освітлення в спальні

У спальні також варто продумати відразу кілька сценаріїв освітлення. Це може бути основний світильник і кілька каганців. Але якщо хочеться зробити інтер'єр більш різноманітним і цікавим, то варто оснастити узголів'я ліжка світлодіодним підсвічуванням або встановити на стіну стильні бра.

pic

5. Торшери в допомогу

Торшери є незамінними предметами інтер'єру в маленькій вітальні. Вони не займають багато місця, дозволяють зробити простір цікавим і світлим, а також відмінно зонують простір.

pic

6. Центральна композиція

І звичайно, важливу роль у формуванні інтер'єру грає центрова люстра. Вона задає загальний стиль, виступає в ролі акценту і служить в якості основного джерела світла. Вибираючи її, потрібно враховувати загальну стилістику простору і колірну гамму, щоб люстра лаконічно вписувалася в інтер'єр.

pic

7. Дзеркало з підсвічуванням

Не завжди є можливість розмістити в маленькому санвузлі багато джерел світла. Тому варто звернути свою увагу на дзеркала, оснащені додатковим освітленням. Вони виглядають дуже оригінально і працюють на візуальне розширення простору.

pic