Усі засоби, які можуть допомогти вам позбавитися від прищів можна поділити на дві групи — внутрішні та зовнішні. Це важливо для того, що поява причин може бути пов'язана з внутрішніми процесами організму. Тим самим треба лікувати, як зовнішні, так і внутрішні вияви прищів.

Серед зовнішніх засобів боротьби з прищами можуть бути найрізноманітніші маски та ванночки. Вони дають ефект після періодично їх виконання.

Пропонуємо кілька цікавих рецептів масок та відварів:

Маски з білої глини і тальку

До суміші з білої глини і тальку в рівних частинах (по 5–10 г) додати 1–2 столових ложки прісного молока. Отриману кашку нанести на обличчя на 20 хвилин. Підсушуюча дія маски посилюється, якщо замість молока використовувати розчин, що складається з 5 г. гліцерину, 15 г. спирту і 40 г. води. Маска від прищів

Приготування: 3 ч.л. білої глини, 10–15 крапель лимонного соку, 30 г настоянки календули. Ретельно змішайте. Застосування: нанесіть маску на 15 хв. Призначення: маска стягує, підсушує прищики, дієва.

Відвар від прищів

Приготування: 1 столову ложку сухого листя і квіток звіробою залийте стаканом кип'ятку, кип'ятіть 10–15 хвилин і відразу ж процідіть. Застосування: Використовуйте його для примочок і протирання обличчя. Призначення: Тут містяться дубильні речовини, вітаміни Р, С, провітамін А, який надає дезинфікуючу і терпку дію.

Якщо ж говорити про внутрішні можливості лікування прищів, то це вживання природніх відварів. Для того, щоб позбавитися прищів не варто “травити” організм ліками. Краще пийте натуральні настої, які покращать стан шкіри.

• Настій листя кропиви дводомної. 2 столових ложки листя кропиви дводомної залити 400 мл кип'ятку, настояти 2 години. Трава кропиви особливо показана при терапії висипу вугрів, оскільки володіє кровоочисною дією. Проведіть 4-тижневий курс лікування, випиваючи по 100 мл настою (або відвару) кропиви 3 рази на день перед їжею.

• Настій кореня кульбаби лікарської. Столову ложку подрібненого коріння кульбаби лікарської залити 1 стаканом гарячої води, кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин, охолоджувати 45 хвилин, процідити. Пити в теплому вигляді по 1/3–1/2 стакана 3 рази на день за 15 хвилин до їжі. Застосовувати при фурункульозі, шкірних висипах, вугрях.

• Відвар коріння лопуха великого. Щоб приготувати відвар коріння лопуха великого потрібно узяти одну столову ложку меленого коріння лопуха, засипати в киплячу воду (0,5 л.) і кип'ятити протягом 10 хв, дати настоятись і потім процідити, остудити до кімнатної температури. Приймати слід по 100 мл. 4 рази на день. Цей рецепт достатньо простий і в той же час ефективний при лікуванні прищів.

За інформацією www.fitoportal.com