Життя - це суцільні сюрпризи. Але не завжди приємні. Наприклад, легкий удар може залишити великий синець. Якщо він з'явився на тілі, його нескладно сховати під одягом. А ось на обличчі замаскувати синяк проблематично. Можна вдома сидіти пару днів, а можна виправити ситуацію ефективними засобами.

Перша допомога при синці під оком

На те, чи виникне синець, дуже впливає поведінка потерпілого безпосередньо після отриманого удару. Необхідно в перші 10-15 хв. прикласти до ураженої області холодний компрес. Найчастіше для цієї мети використовуються: лід, металеві предмети або охолоджені продукти на кшталт морозива.

Важливо дотримуватися декількох правил:

• компрес необхідно прикладати до шкіри, а не до ока;

• між джерелом холоду і шкірою обов'язково повинна перебувати тонка тканина;

• для знеболювання можна вживати аспірин, оскільки він погіршує згортання крові.

Від холоду судини звужуються, через що крові під шкіру потрапить набагато менше, а синець буде не таким помітним. «Реанімаційні» процедури потрібно продовжувати подальші 48 годин. Холодні компреси слід прикладати 3-4 рази на день і тримати їх по 15 хв.

Як позбутися від синяка під оком від удару народними засобами

1. Зробіть ефективний компрес з борошна, меду, яєчного жовтка і соняшникової олії. Спочатку змішайте всі перераховані інгредієнти і замісіть тісто, щоб воно було схоже на кашку. Готовий компрес прикладайте до синців на добу.

2. Зняти набряк допоможе капустяний сік. Дрібно наріжте капусту та видавіть з неї сік. Потім візьміть невеликий шматочок марлі і змочіть її в отриманому соку, після чого зробіть примочку на місце удару.

3. Листя подорожника, як відомо, теж має протизапальну дію, однак скористатися ними вийде тільки в літній період, тому як росте подорожник влітку.

4. Спробуйте ще один компрес - на цей раз вже з календули. Для нього вам знадобиться столова ложка календули і 100 мілілітрів кип'яченої води. Календула запарюється і настоюється півгодини, а після зазначеного часу можна робити компреси на пошкодженій ділянці шкіри.

5. Зняти набряклість можливо також за допомогою таких трав, як багульник і мати-й-мачуха. По столовій ложці цих трав необхідно залити окропом і поставити на плиту. Відвар повинен варитися всього 5 хвилин на слабкому вогні, потім його слід зняти з вогню і дати настоятися протягом 20 хвилин. Готовий відвар застосовуйте для примочок.

6. Ідеальним засобом при позбавленні від синців вважається чайна заварка і есенція з троянд. Рожева есенція готується легко: пелюстки троянд просто заливають гарячою водою і наполягають. Коли суміш настоїться, її проціджують і розливають по формах для льоду, які прибирають в холодильник. Такими кубиками з есенцією дозволяється протирати і синець під оком від удару, і шкіру обличчя, шию.

7. Якщо пошкодження виявилося занадто сильним і придбало темно-ліловий колір, скористайтеся спеціальним компресом, щоб скоріше зменшити синяк.

Дві столові ложки яблучного оцту (натурального, 6%) потрібно змішати з чотирма краплями спиртової настоянки йоду. У цій суміші змочується ватний диск і прикладається до синців, диск добре закріплюється. Найімовірніше, ви відчуєте невелике пощипування, але тут доведеться трохи потерпіти. Якщо ж неприємні відчуття будуть занадто сильними, негайно зніміть компрес і обов'язково промийте дану ділянку теплою водою. Як правило, цей компрес відмінно усуває гематому протягом пари годин.

Чоловіка прикрашають шрами, а не синці. Про жінок в цьому випадку навіть не йдеться: жодна жінка не стане виглядати краще з яскравим виразним фингалом, навіть якщо він гармонує з її кольором очей. Але гарне в синцях те, що рано чи пізно вони проходять. А до тих пір їх можна приховувати за допомогою косметики.