Кожен з нас хоч раз в житті брав антибіотики як засіб лікування від різних захворювань. Але мало хто замислюється про те, що антибіотики, при їх позитивному впливі на організм людини під час захворювання, завдають шкоди, залишаючись в організмі після лікування. Безумовно, потрібно виводити антибіотики з організму.

ОЧИЩЕННЯ ОРГАНІЗМУ ПІСЛЯ АНТИБІОТИКІВ

• Для того, щоб очистити організм від антибіотиків, потрібно в першу чергу очистити кишківника. Для цього слід вранці приймати 2 таблетки активованого вугілля. Для очищення кишківника дуже добре вранці натщесерце пити 1 склянку кип'яченої води. Протягом дня слід випивати не менше 2 літрів очищеної води, що сприяє виведенню шлаків з організму.

• При тривалому прийомі антибіотиків вони затримуються у всіх тканинах організму у вигляді солей. Щоб перевести солі в шлаки рекомендується: на 1 склянку води розвести 1 чайну ложку меду і 1 чайну ложку яблучного оцту, пити вранці. Увечері випивати 1 стакан кефіру для виведення шлаків.

• Якщо антибіотики приймаються часто і тривалий період, нерідко порушується нормальне середовище кишківника, яку обов'язково треба відновлювати. Мікрофлору кишківника відновлюють прийомом кисломолочних продуктів.

• Якщо антибіотики не виводяться з організму, вони перетворюються в токсини, які отруюють організм. Беручи антиоксиданти можна очистити організм від цих токсинів. Антиоксиданти у великій кількості містяться в журавлині, чорниці, квасолі, волоському горісі, мигдалі, фундуку, петрушці та какао. Отже, щоб очистити організм від антибіотиків, потрібно вживати ці корисні продукти. Також антиоксидантами є харчові добавки у вигляді аскорбінової кислоти, пектину та лимонної кислоти.

• Збори з різних трав сприяють виведенню антибіотиків з організму. Чергування урологічного та грудного збору через день очищають організм від шлаків, що скупчилися в тканинах дихальної системи.

• Чай з кропиви є універсальним засобом очищення організму, двома літрами окропу заливають 2 столові ложки подрібненої кропиви та п'ють протягом дня. Двотижневий курс повністю очищає організм від антибіотиків.

ВІДНОВЛЕННЯ ІМУНІТЕТУ ПІСЛЯ АНТИБІОТИКІВ

Відновленню імунітету після прийому антибіотиків сприяє прийняття природних лікарських засобів, таких як женьшеню, лимонника, ехінацеї. На сьогоднішній день користується популярністю зелений чай та відвари лікарських рослин. Для підвищення імунітету рекомендується включити в свій раціон продукти, багаті вітаміном С. До таких продуктів відносяться цитрусові плоди, особливо має виняткову користь грейпфрут. Щоб успішно відновити імунітет, рекомендується прийом гомеопатичних препаратів, що значно підвищують опірність організму до мікробів і вірусів.