Народні засоби лікування простудних захворювань все більше набирають свою популярність. Вони прості у використанні, дешевше ліків в аптеці і допомагають позбутися симптомів за кілька днів. Останнім часом професійні лікарі рекомендують використовувати народні способи як для лікування затяжного кашлю і нежитю, так і для профілактики. Далі будуть представлені найбільш популярні засоби, які допоможуть вилікуватися від застуди за кілька днів.

Народні засоби при прояві перших симптомів

Цибулевий відвар. У цибулі і часнику містяться фітонциди, речовини, які вбивають інфекцію. Наріжте дрібно невелику цибулину, залийте її в чашці окропом, накрийте і настоюйте протягом 5 хвилин. Потім швидко випийте, поки фітонциди ще активні. Напій не смачний, але дуже ефективний.

Гліцерин від кашлю. Популярний народний засіб від застуди, що допомагає від кашлю - це суміш гліцерину, лимонного соку та меду (кожного інгредієнта - по 1 частини). Приймати слід 3 рази на день по 1 чайній ложці.



pic

Редька з медом. Інший хороший засіб від кашлю - це сік редьки. Можна просто вирізати в зеленій або чорній редьці воронку, покласти в неї ложку меду і потім протягом дня випивати утворений в воронці сік. Редьку також можна перетерти, вичавити сік і змішати його з медом. Або ж нарізати кілька бульб редьки тонкими скибочками, густо пересипати їх цукром і залишити на кілька годин в закритій кришкою каструлі. Отриманий сік пити по 1 столовій ложці щогодини.

Полоскання від болю в горлі. При застуді або від болю в горлі добре допомагають полоскання відваром шавлії, ромашки або фіалки. Готуються відвари зі співвідношення 1 ст.л. трави до 1 склянці води: траву заливають окропом і настоюють протягом 15-20 хвилин. Полоскати потрібно 4-5 разів на день. Трави можна замінити настойкою евкаліпта - 1 ч.л. на склянку води.

Чаї від застуди. Перша рекомендація при застуді або грипі - це рясне пиття. І тут народні засоби від застуди просто незамінні. Так впоратися з хворобою, позбавити від запалення горла, заспокоїти нерви і перемогти вірус може допомогти звичайна заварена ромашка. Корисно також пиття чаю з липою, з листя смородини, з медом чи малиною - це протизапальні та потогінні чаї, після прийому яких не можна займатися фізичною активністю, а краще відразу лягти в ліжко.



pic

Народні засоби від застуди - шкода чи користь?

Слід відразу сказати, що народні засоби від застуди допомагають тоді, коли вірус не дуже сильний, висока температура не тримається кілька днів і хворий не перебуває у зоні ризику. І навіть якщо ви вирішили лікуватися домашніми засобами, їх у будь-якому випадку потрібно узгодити з лікуючим лікарем. До того ж і у народних засобів від застуди можуть бути свої протипоказання.

Бажаю Вам здоров’я!!!