Наразі таку малечу зі всієї області реабілітують у Рівненському профільному центрі. Та черга туди чимала - розписана на кілька місяців вперед.

Це єдина процедура, яку відвідує трирічний Максим у Рівне нському обласному центрі медико-соціальної реабілітації дітей з ураженням нервової системи. Так хлопчику вдосконалюють мовлення.

А це сестричка Максима. Христинці невдовзі виповниться два роки. У червні дівчинка перехворіла вірусним енцефалітом, розповідає мама малечі. Внаслідок цього Христинці паралізувало праву сторону. Тепер дитина вчиться ходити заново.

У кабінеті лікувальної фізкультури подекуди без сліз маленьких пацієнтів не обходиться. Деякі вправи болісні. Дворічний Богдан терпить, як тільки може. А з ним і його мама, бо треба, для одужання.

Тут займаються діти з церебральним паралічем, органічним ураженням нервової системи. Один курс реабілітації триває чотири тижні. Потому з дітьми вже вдома займаються батьки. До центру повертаються через кілька місяців.

Все це безкоштовно. Дітей тут реабілітують з усієї Рівне нщини. Нині черга розписана до вересня. Та перебиратися до обласного центру із віддалених районів на чотири тижні не надто зручно. Чиновники кажуть, проблему вирішують.

Там, мовляв, батьки навіть зможуть залишати дітей самих на день. Проте, поки жодних дат відкриття центрів не називають. Тож поки доведеться возити малечу до Рівного.