Книгу "Моя маленька Батьківщина" фотограф нині презентував у Рівному. У фотоальбомі понад півтори сотні знімків Здолбунівщини авторства Олександра Харвата та архівні світлини краю з приватних колекцій.

Микола Огородник мешкає на хуторі Плугаки в Дермані. Приїхав до Рівного спеціально на презентацію фотоальбому "Моя маленька Батьківщина" Олександра Харвата. Каже, йому неабияк кортить погортати сторінки видання: в книзі є світлини обійстя чоловіка. До того ж, Микола особисто спостерігав за процесом зйомки.

У фотоальбомі "Моя маленька Батьківщина" Олександр Харват зібрав близько півтори сотні світлин різних куточків Здолбунівщини - тут пейзажі та пам'ятки архітектури. Частина знімків - фотографії краю початку минулого століття. Їх для друку надали власники приватних колекцій. Завдяки цьому можна порівняти південь Рівне нської області за різних часів, пояснює задумку автор книги.

Ідея створення книги в Олександра Харвата з'явилася у 2008-му, та в альбомі є світлини митця, котрим більше десятка років.

Долучилися до створення фотоальбому і краєзнавці: поруч світлин містяться короткі історичні довідки. Вступ до видання - робота журналіста.

А щоб дізнатися про Здолбунівщину могли і за кордоном -"Мою маленьку Батьківщину" переклали англійською.