Понад 300 постраждалих від насильства отримали допомогу у Рівненському денному центрі соціально-психологічної допомоги.

 Про це повідомила Рівненська ОДА.

За минулий рік послуги у Денному центрі соціально-психологічної допомоги отримали 352 постраждалих від насильства, з них 92 - діти. Загалом до закладу звернулося понад 2,7 тисячі осіб.

На базі закладу працює «зелена кімната», де надають соціально-психологічну та правову допомогу дітям уразливих категорій, які потерпіли від злочинів або стали їх свідками. Вона створена, щоб запобігти повторним психологічним травмам дитині в процесі опитування.

Вже рік при Денному центрі працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги. Лише за місяць вони здійснюють 15-20 виїздів до постраждалих осіб.

Нині на базі центру облаштовують ще й «кризову кімнату». Відтак буде можливість для цілодобового перебування до десяти діб. Директорка Олена Бобровська зазначила, що кімната створена з нуля за грантові гроші. Нині робота на стадії завершення.

Нагадаємо, Денний центр соціально-психологічної допомоги створений на початку 2023 року, щоб допомогти постраждалим від насильства. Всі послуги в закладі надаються безкоштовно.