Із наступного року там, з поміж іншого, вирощуватимуть насіннєву картоплю. Про це домовилися з господарями обласні чиновники. Адже нині на Рівненщині насіння картоплі - справжній дефіцит.

Підприємство "Дедденс-агро" одне з найбільших на Рівне нщині з вирощування картоплі. Сюди за нею приїжджають підприємці не лише зі всієї України, а й з країн колишнього Союзу. І хоча агрофірма заснована лише три роки тому, цьогоріч картоплею засадили вже триста двадцять гектарів землі.

Агрофірма розміщена на території Русивельської сільської ради. Її голова задоволений співпрацею з підприємством, яке заасфальтувало одну із сільських вулиць, а з кожного гектара орендованої землі сплачує по десять гривень щорічно в бюджет села.

Вмовити директора агрофірми отримати статус насінневого господарства приїхали сюди обласні чиновники. Перед тим як вмовляти, провели екскурсію підприємством.

Статус насінневого господарства дозволить агрофірмі отримати дотації з обласного бюджету, але натомість підприємству доведеться за низькими цінами продавати насінневу картоплю для фермерів та сільських громад Рівне нщини.

З директором підприємства обласні чиновники домовилися. Обіцяють надати статус насінневого господарства агрофірмі "Дедденс-агро" на початку 2012 року.